mandag den 1. oktober 2012

Macadamian cookies

Det er en skam, at macadamian nødder skal være så dyre, for de smager simpelthen så skønt. I dag faldt der nu alligevel en pose ned i min indkøbsvogn, da jeg handlede ind. Jeg fik nemlig pludselig den ide, at bage nogle cookies med macadamian nødder. Hvis du ikke kan finde macadamian nødder, eller synes de er for dyre, så kan du vælge at erstatte dem med f.eks. cashewnødder, peanuts eller mandler. De hvide chokoladeknapper kan også være svære at opdrive i almindelige supermarkeder, men dem kan du også blot erstatte med mørke eller lyse knapper.

Macadamian cookies smager hvid-chokolade-sødt, en lille bitte smule af kanel, kokos og lidt salt når en nød fornøjeligt kommer med i en mundfuld.


Tidsforbrug: 
Det tager ca. 10-15 minutter at blande alle ingredienserne sammen. Så skal dejen på køl i ca. 10 minutter, det tager ca. 10 minutter at forme kagerne og endeligt skal de bages 12-15 minutter. Alt i alt ca. 50 minutter.

Sværhedsgrad: 
Disse cookies af absolut lette at lave, for der er ingen af ingredienserne der skal hakkes. Alt skal blot blandes sammen, og det mest udfordrende må være, at melblandingen skal sigtes i dejen.

Det skal du bruge til ca. 20 stk:
1 æg
140 g farin
2 spsk sukker
1 dl. rapsolie eller anden smagsneutral olie
100 g hvedemel
1 tsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
1/4 tsk kanel
30 g kokos
130 g hvide chokolade knapper
125 g macadamian nødder (du kan sagens bruge saltet nødder, så smager din cookie blot mere salt)

Sådan gør du:
Pisk æg, farin og sukker luftigt og lyst med en elpisker.
Pisk olien i.
Rør mel, vaniliesukker, bagepulver og kanel sammen i en skål, og sigt det efterfølgende ned til de øvrige ingredienser.
Rør melblandingen og resten af ingredienserne i (kokos, chokolade knapper og macadamian nødder) i dejen med en grydeske.
På grund af olien ser dejen ikke særlig sammenhængende ud, men den bliver mere fast efter et stykke tid i køleskabet (ca. 10 minutter men gerne mere).
Tænd ovnen på 160 grader varmluft og find 2 bageplader frem med bagepapir.
Tag dejen ud af køleskabet, og form med en spiseske "kugler" af dejen, som du lægger på bagepapiret. Her blev jeg meget i tvivl, om kagerne ville blive gode, for dejen virkede ikke tilstrækkelig fast. Men tag det helt roligt, kagerne smelter lidt ud og hæver, så de bliver flotte alligevel.
Hvis dejen virker usammenhængende, så pres kuglerne lidt sammen med fingrene på bagepapiret.
Der kommer ca. 20 cookies ud af dejen, og pas på du ikke sætter dem for tæt på hinanden.
Bag kagerne i 12-15 minutter, men pas på de ikke får for meget.

Her kan du købe macadamian nødder:
I Aldi har jeg fundet macadamian nødder til 19,- kr. for 125 gram. Desuden kan du nogen gange købe dem i løsvægt i større supermarkeder, hvor de har bland selv slik og nødder. Jeg har også været heldig at finde macadamian nødder i Superbrugsen, men jeg kan ikke huske, hvad de kostede der.

Sådan ser kagedejen ud, inden den bages i ovnen.



1 kommentar:

Mullehuset.dk sagde ...

Hej Ann-Sofi og tak for din kommentar. Jeg surfer forbi jeres side og kigger nærmere... :-)
Bage-glade-hilsner
Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage