tag:blogger.com,1999:blog-1685770105869893571.post5465006631429629764..comments2024-02-17T14:18:57.373+01:00Comments on MULLEHUSET.DK: Rugbrødsboller - børnenes favorit og lige til madpakkenMullehuset.dkhttp://www.blogger.com/profile/09337531667258821826noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1685770105869893571.post-88112471732485858602013-10-18T09:55:28.339+02:002013-10-18T09:55:28.339+02:00Kort svar: Ja, stil dejen i køleskabet natten over...Kort svar: Ja, stil dejen i køleskabet natten over, form bollerne næste dag/morgen, og lad dem hæve 45 minuttet, inden du sætter dem i en varm ovn<br /><br />Lidt mere om kold vs "varm" hævning: Gær er levende celler, der udvikler luft, mest i fugtig varme ved 37 grader. Stærkere varme kan dræbe gæren. <br /><br />Hvis du vil bage boller/brød hurtigt, skal der bruges rigeligt gær og håndvarmt væske. Men jo mindre hævning, jo mere tørt bliver brødet. <br /><br />Hvis du vil lægge dejen i god tid f.eks. aften før, så bruger du koldt vand, og stiller dejen i køleskabet. <br /><br />Den mest optimale bagning er tilpas (lidt!) gær, langsom hævning og efterhævning før bagning. Hvis du sætter en kold dej i en varm ovn, så risikerer du, at gæren ikke når at gøre brødet luftigt og let, før skorpen er dannet. <br /><br />Hvis du har tid og gider, så kom meget gerne med en lille kommentar om resultatet. <br /><br />Bagehilsner fra <br />Mullehuset.dkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1685770105869893571.post-81256909045995224042013-10-14T13:23:30.250+02:002013-10-14T13:23:30.250+02:00Kan man egentlig ikke koldhæve dem? Altså lave dej...Kan man egentlig ikke koldhæve dem? Altså lave dejen i dag, lade de stå i køleskabet natten over?Anonymousnoreply@blogger.com