fredag den 2. september 2016

Ganske almindelige chokolademuffins

Chokolademuffins bagt på kakaopulver 

Da vi skulle til familiefest i min store søns klasse, havde jeg lovet at tage kage med. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg skulle give den gas med en flot stor dinosaurus kage. Det blev tiden ikke til. Og da jeg spurgte min søn, så viste det sig, at han alligevel "bare" ville have chokolademuffins.

Det tog 20 minutter at klaske den dej sammen, så det var let. Og de var heldigvis en succes. Så må dino-kagen vente til en anden gang, og opskriften er nu givet videre til andre travle mødre/fædre.


Sværhedsgrad: Let

Tidsforbrug: 20 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.

Opskriften giver 14 stk. i folieformene, måske 1-2 mere i muffinsforme, for der kan være lidt mindre dej i dem.

Det skal du bruge: 
2 æg
4 dl mælk
175 g smør
8 dl mel
160 g sukker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
6 spsk. kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 tsk natron

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og mælk.
Smelt smørret og pisk det i.
Rør alle de tørre ingredienser sammen og rør dem med en grydeske i dejen.
Pensel dine forme, og kom dejen i formene ved at bruge 2 spiseskeer eller en sprøjtepose.
Bag kagerne i midten af ovnen i 30 minutter. Stik i dem allerede efter 25 minutter, og hænger der dej ved, så giv dem nogle minutter mere.
Når kagerne er afkølet kan du komme glasur og krymmel på eller frosting.

Holdbarhed og opbevaring
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Med mindre du har givet dem frosting, så skal de opbevares på køl.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men kan også gå an på 2. dagen.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage