fredag den 15. juli 2016

Limekage med hindbærmousse

Syrlig-sød sommerkage pyntet med jordbær

Dette er en god sommerkage, og den kan sagens serveres med en god sorbetis eller masser af friske bær

Du kan helt sikker også tilberede kagen med en hvilken som helst anden frugt/bær-mousse f.eks. jordbær eller blåbær. Det er den syrlig-søde limekage, som gør det rigtigt godt med moussen.


Tidsforbrug:
I alt omkring 3 timers tid.
20 minutters tilberedningstid af kagen, som skal bages i 25 minutters bagetid.
Moussen tager ca. 20-30 minutter at tilberede, og så skal kagen på køl i omkring 2 timers tid.

Sværhedsgrad: 
Middel.

Bages/tilberedes i en springform og/eller kagering på 20 cm.
Kagen giver ca. 10 stk.

Det skal du bruge til limekagen: 
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g sukker
80 g brun farin (hvis du ikke har brun farin, så brug 180 g almindeligt hvidt sukker i alt)
Skal og saft fra 4 lemon, og saften fra yderligere 2 lemon (i alt 1 dl. saft)
1 dl mælk
75 smeltet smør
1 æg

Smør til formen.

Det skal du bruge til moussen: 
225 g frosne hindbær
200 g sukker
3 dl. piskefløde
3 blade husblas

Desuden jordbær til pynt.

Sådan gør du med kagen: 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Bland hvedemel, bagepulver, sukker og brun farin i en skål.
Riv lemon frugterne fint, og pres saften fra.
I en anden skål, røres skallen, saft og mælken sammen med den smeltede smør.
Rør ægget i de våde ingredienser, og rør så de våde i de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, for så bliver dejen sej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm. Glat dejen jævnt i formen med dejskraberen.
Bag kagen midt i ovnen i 25 minutter. Stik eventuelt i kagen, og hvis der hænger dej ved, så skal den have længere tid.
Lad kagen køle helt af, før du kommer moussen på.

Så skal moussen tilberedes: 
Kog hindbærene med sukker, og si frøene fra.
Opblød 3 blade husblas i koldt vand i 5-10 minutter.
Rør de opblødte husblas ud den varme hindbærmasse.
Pisk piskefløden til skum.
Kom 1 spsk flødeskum i hindbærmassen, og rør. Fortsæt sådan indtil hindbærmassen har stuetemperatur, så kan du rører al flødeskummen i. (Denne langsomme måde sikrer, at der ikke kommer klumper i moussen. Husblassen stivner i klumper hvis den bliver kold for hurtig).

Til sidst samles kagen:
Tag din kagen ud af springformen, og sæt den på serveringsfadet.
Hvis du ikke har en kagering, så vask springformen og sæt den tilbage om kagen uden bunden.
Hæld nu den bløde mousse oven på kagen, og glat den så meget ud som muligt.
Sæt kagen på køl i minimum 2 timers tid til moussen er stiv/fast.
Pynt kagen med friske bær f.eks. jordbær og/eller hindbær.
Opbevar kagen i køleskabet indtil servering. Kagen skal tages ud af køleskabet 15-20 minutters tid før servering, så den ikke er for kold.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen skal opbevares i køleskabet, og den kan holde sig i 1-2 dages tid.

Tips! 
Du kan sagens bage kagen med f.eks. appelsin, citron eller grape. Så skal du blot bruge skal fra 2 frugter og stadig 1 dl. saft i alt.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.



1 kommentar:

Bindia Indisk Restaurant sagde ...

Yummy Yummy ser lækkert, jeg elsker hindbær.

Hilsen
Bindia
Indisk Mad

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage