Dejlig vanilje parfait serveret med frisk frugt - is uden ismaskine
Det er utrolig let at tilberede din egen isdessert. Parfait er nemlig is tilberedt på æggeblommer, sukker og fløde. Du kan tilføje forskellige smag ved at tilføje frugt, chokolade, kryddderier osv. osv. Parfait skal ikke tilberedes i en ismaskine, for den har let ved at fryse uden at danne iskrystaller.
Her får du opskriften på en ganske simpel vanilje parfait - undlader du vanilje så har du grundopskriften, som du kan bygge videre på. Det er let og tager kort tid at tilberede parfait. Du skal dog være i god tid, for isen skal i fryseren i minimum 5-6 timer, før den er serveringsklar.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid, og minimum 5-6 timer i fryseren.
Denne opskrift giver ca. 1½ liter is:
1 dl. æggeblommer / 6 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang og 2 spsk sukker
½ liter piskefløde
Sådan gør du:
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og mas dem ud mellem de 2 spsk sukker.
Pisk vaniljesukkeret i æggemassen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør piskefløden i æggemassen.
Find den form frem som du vil fryse isen i. Beklæd den med madlavningsfilm, hvis du vil have meget let ved, at få isen ud af formen. Du behøver selvfølgelig ikke vende isen ud af formen, men kan også tage den med en ske direkte af formen (så undlader du at beklæde formen med madlavningsfilm).
Som du kan se på billederne, så brugte jeg en rugbrødsform.
Hæld isen i formen.
Læg madlavningsfilm over.
Stil isen i fryseren i minimum 5-6 timer eller til den skal serveres.
Omkring 15 minutters tid før servering, tager du isen ud af fryseren, fjerner madlavningsfilmen og sætter den på dit serveringsfad, som du pynter med frisk frugt.
Holdbarhed og opbevaring:
Parfaits holdbarhed er ca. 2-3 måneder i fryseren.
lørdag den 12. juli 2014
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar