Dejlig vanilje parfait serveret med frisk frugt - is uden ismaskine
Det er utrolig let at tilberede din egen isdessert. Parfait er nemlig is tilberedt på æggeblommer, sukker og fløde. Du kan tilføje forskellige smag ved at tilføje frugt, chokolade, kryddderier osv. osv. Parfait skal ikke tilberedes i en ismaskine, for den har let ved at fryse uden at danne iskrystaller.
Her får du opskriften på en ganske simpel vanilje parfait - undlader du vanilje så har du grundopskriften, som du kan bygge videre på. Det er let og tager kort tid at tilberede parfait. Du skal dog være i god tid, for isen skal i fryseren i minimum 5-6 timer, før den er serveringsklar.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid, og minimum 5-6 timer i fryseren.
Denne opskrift giver ca. 1½ liter is:
1 dl. æggeblommer / 6 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang og 2 spsk sukker
½ liter piskefløde
Sådan gør du:
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og mas dem ud mellem de 2 spsk sukker.
Pisk vaniljesukkeret i æggemassen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør piskefløden i æggemassen.
Find den form frem som du vil fryse isen i. Beklæd den med madlavningsfilm, hvis du vil have meget let ved, at få isen ud af formen. Du behøver selvfølgelig ikke vende isen ud af formen, men kan også tage den med en ske direkte af formen (så undlader du at beklæde formen med madlavningsfilm).
Som du kan se på billederne, så brugte jeg en rugbrødsform.
Hæld isen i formen.
Læg madlavningsfilm over.
Stil isen i fryseren i minimum 5-6 timer eller til den skal serveres.
Omkring 15 minutters tid før servering, tager du isen ud af fryseren, fjerner madlavningsfilmen og sætter den på dit serveringsfad, som du pynter med frisk frugt.
Holdbarhed og opbevaring:
Parfaits holdbarhed er ca. 2-3 måneder i fryseren.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar