lørdag den 15. marts 2014

Banan pandekager

Dejlige tykke pandekager med banan.

Min søn er vild med pandekager, og jeg er vild med at bage dem. Vi har eksperimenteret med flere forskellige smagsvarianter, og denne gang var det så med banan. De er super gode, og kan spises helt uden noget tilbehør, eller med alt det sædvanlige tilbehør, som man kan finde på at servere til pandekager - kun fantasien sætter grænsen. En gang da vi besøgte min veninde Jennie, serverede de flødeboller og is til.


Sværhedsgrad: 
Let

Tidsforbrug: 
Ca. 20 minutters tilberedningstid, 15 minutters hviletid og ca. 1 time på at stege pandekagerne.

Det skal du bruge til ca. 25 stk. 
3 æg
2 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 spsk vaniljesukker
½ tsk groft salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
2 mellemstore (gerne overmodne) bananer
5-6 dl kærnemælk
2 dl mælk
30 g smør

Smør til stegning

Sådan gør du: 
Pisk æg med sukker, citronsaft, vaniljesukker og salt.
I en anden skål blander du natron, bagepulver og hvedemel.
Pisk melblandingen i æggemassen til en tyk dej.
Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i dejen.
Imens du pisker, hælder du kærnemælk, mælk og smeltet smør i dejen. Start med 5 dl. kærnemælk, og synes du dejen er for tyk, så giv den ½-1 dl. kærnemælk mere.
Stil dejen på køl i minimum 15 minutter, men gerne op til 3 timers tid (skålen skal være tildækket).

Varm en pande og smelt lidt smør på den, hæld lidt pandekagedej på, og steg pandekagen i 1-2 minutter til den er gylden. Vend pandekagen og steg den på modsatte side.

Pandekager, pandekager, pandekager...
Hvis du søger en opskrift på klassiske pandekager, så prøv at kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/05/klassiske-pandekager.html#more

Eller på små brunch pandekager, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/sma-brunch-pandekager.html

Eller chokoladepandekager, eller tykke kærnemælkspandekager... kig under menuen "bagening uden ovn".

Holdbarhed og opbevaring: 
Pandekagerne kan spises både kolde og lune, og de kan sagens genvarmes i ovnen. Pandekagerne smager godt op til 3 dage efter, at de er bagt, og skal blot opbevares i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Da jeg først havde bagt kærnemælkspandekagerne, kom ideen helt af sig selv, at de også skulle prøves med banan i. Det er så skægt, at bagepandekager med diverse smagsvarianter.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage