Dejlige tykke pandekager med banan.
Min søn er vild med pandekager, og jeg er vild med at bage dem. Vi har eksperimenteret med flere forskellige smagsvarianter, og denne gang var det så med banan. De er super gode, og kan spises helt uden noget tilbehør, eller med alt det sædvanlige tilbehør, som man kan finde på at servere til pandekager - kun fantasien sætter grænsen. En gang da vi besøgte min veninde Jennie, serverede de flødeboller og is til.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutters tilberedningstid, 15 minutters hviletid og ca. 1 time på at stege pandekagerne.
Det skal du bruge til ca. 25 stk.
3 æg
2 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 spsk vaniljesukker
½ tsk groft salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
2 mellemstore (gerne overmodne) bananer
5-6 dl kærnemælk
2 dl mælk
30 g smør
Smør til stegning
Sådan gør du:
Pisk æg med sukker, citronsaft, vaniljesukker og salt.
I en anden skål blander du natron, bagepulver og hvedemel.
Pisk melblandingen i æggemassen til en tyk dej.
Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i dejen.
Imens du pisker, hælder du kærnemælk, mælk og smeltet smør i dejen. Start med 5 dl. kærnemælk, og synes du dejen er for tyk, så giv den ½-1 dl. kærnemælk mere.
Stil dejen på køl i minimum 15 minutter, men gerne op til 3 timers tid (skålen skal være tildækket).
Varm en pande og smelt lidt smør på den, hæld lidt pandekagedej på, og steg pandekagen i 1-2 minutter til den er gylden. Vend pandekagen og steg den på modsatte side.
Pandekager, pandekager, pandekager...
Hvis du søger en opskrift på klassiske pandekager, så prøv at kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/05/klassiske-pandekager.html#more
Eller på små brunch pandekager, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/sma-brunch-pandekager.html
Eller chokoladepandekager, eller tykke kærnemælkspandekager... kig under menuen "bagening uden ovn".
Holdbarhed og opbevaring:
Pandekagerne kan spises både kolde og lune, og de kan sagens genvarmes i ovnen. Pandekagerne smager godt op til 3 dage efter, at de er bagt, og skal blot opbevares i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Da jeg først havde bagt kærnemælkspandekagerne, kom ideen helt af sig selv, at de også skulle prøves med banan i. Det er så skægt, at bagepandekager med diverse smagsvarianter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar