onsdag den 6. februar 2013

Mazarinkage med mandelessens


En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billigere løsning end den bagt på ren rå marcipan).

Mine kollegaer leger testpanel på mazarinkager for tiden, og turen var i dag kommet til denne variant udelukkende bagt på mandelessens. Det er super sjovt, at høre alle kommentarerne til kagen, og jeg er glad for, at de vil lege med og give god konstruktiv kritik. Denne mazarinkage fik bemærkningen "den smager, som dem man kan købe - bare bedre".

I forhold til mazarinkagen bagt på ren rå marcipan (se opskriften den 24.01.13) fik denne mazarinkage flere point på konsistensen, men den lå lavt på smagen af marcipan. På karakterskalaen 1-5, hvor 5 er bedst, fik denne mazarinkage 3,5 point, og ligger altså kun små 0,2 point efter mazarinkagen bagt på ren rå marcipan.

Konklusionen må være, at hvis du søger en kage, som smager mere af marcipan, så skal du ikke bage denne variant. Hvis du derimod ønsker en mazarinkage med god konsistens, så er det altså denne du skal ud i. Desuden viser det sig, at de fleste foretrækker, at kagen pyntes med sukkervioler.

Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 50 minutter.
Omkring 20-30 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal bage 25 minutter.

Det skal du bruge til en kage:
200 g smør
250 g sukker
2 æg
1½ tsk mandelessens
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 dl kogende vand
Smør til at smøre kagefadet
50 g mørk chokolade

Sådan gør du:
Tag smørret ud af køleskabet, skær det i små tern og lad det stå på køkkenbordet og blive blødt.
Find de øvrige ingredienser frem imens og kog vandet.
Tænd ovnen på 200 grader.
Med din elpisker pisker du smør og sukker godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk meget efter hvert æg.
Tilsæt mandelessensen (og lad dig ikke fristes til at hælde mere i, hvis du kommer mere end 2 tsk i, vil det være alt alt for meget).
Hæld mel og bagepulver i dejen og pisk det sammen.
Hæld til sidst det kogende vand i og piske igen. Dejen er meget våd og nærmest tynd i det.
Smør kagefadet og hæld dejen i og glat dejen jævnt ud med en dejskraber.
Bages i ovnen på 2. nederste rille i 25 minutter.
Kagen hæver under bagning, men falder sammen når den tages ud - sådan skal det være.
Når kagen har kølet af i omkring 10 minutter, smelter du chokoladen over et vandbad og smøre den ud over kagen.
Gem eventuelt 1-2 firkanter af chokoladen, som du hakker groft og drysser over chokoladen som pynt, når chokoladen er stivnet.

Testpanelets dom:
Denne kage fik følgende point på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst. 9 personer deltog i panelet.

Udseendenet = 3,4
Smag af marcipan = 2,4
Konsistens = 4,4
Biddet = 3,7
Overensstemmelse mellem udseendet og smag = 3,8

Alternativ opskrift: 
Hvis du søger Hjerteforeningens opskrift på Mazarinkage, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/03/hjerteforeningens-mazarinkage.html

Hvis du søger en opskrift med ren rå marcipan, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/01/mazarinkage-med-ren-ra-marcipan.html

Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Kagen smager også godt dagen efter, at den er bagt.

Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Der findes utrolig mange opskrifter på mazarinkage på nettet. Målene varierer en smule, og denne opskrift er blot endnu en variant, hvor jeg mente blandingsforholdet ville være godt.










7 kommentarer:

Bolette sagde ...

Skulle bruge opskrift på mazarinkage til en bilkageform til 3-års fødselsdag. Googlede mig frem til denne. 3-dobbelt portion passede og en bagetid på 1 time og 20 minutter + 2 ekstra timer i den slukkede ovn. Så var den perfekt i både konsistens og smag. Denne opskrift bliver også brugt til næste bilkage, men jeg skal nok også prøve den i en lavere udgave med chokolade ovenpå.

Anonym sagde ...

Hvor stor en springform er kagen til? Og kan den laves i en mindre form for at få en højere kage?

Anonym sagde ...

Kagen er bagt i en tærteform med løs bund på 28 cm. Du kan sagens bage den i en springform på 25-26 cm. Hvis du vælger en endnu mindre form, så kan det være, at kagen skal bages lidt længere tid.
Held og lykke med det.
Bagehilsner fra Mulle

Banjoko sagde ...

Jeg har lige prøvet at bage den med Perfeckt Fit i stedet for sukker. Når man bruger det så kan man også halvere fedt mængden. Den står lige og køler af nu og mit spørgsmål lyder på om du ikke bager i varmluft ovn?

Mulle sagde ...

Hej Banjoko, det lyder så spændende med Perfeckt Fit og mindre fedt. Hvordan blev resultatet?
Jeg bager næsten altid ved almindelig under-over-varme, med mindre jeg bager på flere plader, så bruger jeg varmluft. Ovne er forskellige, så hvis du får det bedste resultat med varmluft, ser jeg ingen problemer i det - husk blot at skrue lidt ned for varmen.
Bagehilsner fra Mulle

Thania larsen sagde ...

Hej, hvis jeg bager den i muffinforme, hvor lang bagetid vil du så anbefale?.. :)

Mulle sagde ...

Hej Thania, jeg beklager mit sene svar. Jeg har været på sommerferie. Har du prøvet at bage kagen i muffinsforme? Hvis ja - så vil jeg blive lykkelig, hvis du ville dele bagetiden med os her på bloggen. Mit forslag er en bagetid på 15-20 minutter. Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage