lørdag den 2. august 2014

Knækbrød med masser af kerner



Kernefyldt knækbrød

Denne knækbrødopskrift har jeg brugt utallige gange. Og en aften da jeg rutinemæssigt stod og rørte dejen, fik jeg den ide, at spare lidt på olien og bruge lidt grahamsmel som erstatning for noget af hvedemelet. Det blev rigtig godt, og derfor synes jeg opskriften fortjener et genopslag her på bloggen.

Min lille søn er meget glad for knækbrødene, og har jævnligt et stykke med frugten i børnehaven. En god snack.


Tidsforbrug: 
10 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.

Sværhedsgrad: 
Meget let.

Det skal du bruge til en bradpande, ca. 20 stk.:
1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt
½ dl smagsneutral olie
2½ dl vand
Birkes og/eller sesamfrø til drys

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Tag en bradepande frem og læg bagepapir på.
I en stor skål rører du alle ingredienserne sammen med en grydeske. Det er ikke en fast dej, men nærmere en grødlignende dej.
Hæld dejen ud på bagepapiret, og glat den jævnt ud, så den fylder hele bagepladen.
Drys birkes og/eller sesamfrø over.
Med en dejskraber eller en kniv deler du dejen i firkanter. Det gør ikke noget, hvis du ikke kan se bagepapiret, der hvor du deler dejen, bare den er delt, for så kan den let knækkes, når den er bagt.
Bag knækbrødene på næstøverste rille i ovnen i 30 minutter.

Tips:
Hvis du synes knækbrødene er for bløde f.eks. dagen efter, så kan du give dem en tur på brødristeren. Du kan også blande kokos, rosiner og/eller kanel eller kardemomme i knækbrødene.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når knækbrødene er afkølet, deler du dem i stykker, og opbevare dem i en kagedåse. Knækbrødene er gode i op til 3-5 dages tid.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage