Her er en fin ide til en børnefødselsdagsfest. Fødselsdagsslangen er ganske almindelig hvedeboller pyntet med glasur og chokoladeknapper. Tungen er lavet af fondant, men du kan også bruge rød slik snørrebånd, og hvis du ikke har sukkerøjene, så kan du bruge chokoladeknapperne. Eller tegne øjne og tunge med glasur. Bollerne var sådan et hit - og ikke kun hos børnene, men også hos de voksne.
Du sætte bollerne i flere forskellige mønstre f.eks. som en kagedame eller -mand. Og du kan selvfølgelig også pynte bollerne med andet slik end chokoladeknapper.
Sværhedsgrad
Let.
Tidsforbrug:
I alt 1 time og 30 minutter.
20-30 minutter på at slå dejen sammen, og forme bollerne. 45 minutters hævetid og 15-20 minutter i ovnen. Det tager ca. 10-15 minutter at pynte slangen.
Det skal du bruge til 1 slange/ca. 16-17 boller:
100 g smør
500 g hvedemel (og lidt ekstra til bordet) (hvis du ønsker det kan du erstatte 1/3-del af melet med en anden meltype f.eks. grahamsmel).
2 spsk sukker
½ tsk salt
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunken vand
Lidt mælk til at pensle bollerne med inden de bages.
Flormelis (ca. 200 g) til glasuren, grøn frugtfarve og chokoladeknapper
Sådan gør du:
Læg bagepapir på en bradepande.
Skær smørret i mindre tern, og hæld mel, sukker og salt i skålen.
Med fingrene findeler du smørret i melet.
I en anden lille skål rører du gæren ud i det lunken vand.
Hæld lidt af gærvandet over i melet og rør rundt.
Hæld resten af gærvandet i melet, og rør til du ikke kan mere.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den lidt.
Pas på, du må ikke hælder alt for meget mel på bordet, for dejen skal være klisteret.
Del dejen i 16-18 små klatter, og tag lidt mel på hænderne.
Lad eventuelt slanges hoved være lidt større end de andre boller.
Rul dejklatterne til boller og sæt dem på bagepapiret i en slangeform. Der skal ca. være 1 cm mellem hver bolle. Bollerne hæver og bages ind i hinanden til brydebrød.
Bollerne skal klister til hænderne, når du sætter dem på bagepapiret.
Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 45 minutter, men det afhænger af hvor varmt det er).
Tænd ovnen på 225 grader.
Pensel bollerne med mælk, og bag bolleslangen i midt af ovnen i 15-20 minutter.
Når bollerne er kølet af, så pensler du dem med grøn glasur og sætter chokoladeknapperne på. Husk at sætte knapperne på inden glasuren er stivnet.
Slangen kan naturligvis også pyntes med andet slik end chokoladeknapper.
Opbevaring:
Bollerne smager også godt dagen efter. De skal opbevares i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar