Kagen ser måske sådan lidt "te-kage-kedelig" ud, men lad dig ikke narre. Det er en meget meget lækker. Der er en del mandelmel i kagen, og det gør krummen saftig, og så har kagen en gennemført nuance af citronsmag, som ikke er for gennemtrængende.
Du kan vælge, at male dit eget mandelmel. Så skal du koge og smutte mandlerne, sørge for at de er helt tørre, og endeligt blende dem til fint mel. Du kan selvfølgelig også købe færdigmalet mandelmel i diverse supermarkeder.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 30 minutters tid på at tilberede kagen, som skal bages i 35-38 minutters tid.
Det skal du bruge til 1 kage bagt i en springform på ca. 25 cm.
200 g smør
3 æg
200 g sukker
1 dl mælk
Saft (ca. ½ dl) og skal fra 1 citron
150 g hvedemel
200 g mandelmel2 tsk bagepulver
Smør og mel til formen.
Pyntes med sigtet flormelis inden servering.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Rør mælken ud i den smeltet smør og rør det i dejen.
Riv citronen fint og pres saften fra, rør begge dele i dejen.
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en skål for sig, og rør det så i dejen.
Smør springformen og drys den med mel.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 35 minutters tid. Stik i kagen og hænger der ikke dej ved, så er kagen færdigbagt.
Lad kagen køle helt af, inden du drysser flormelis over.
Nu er kagen klar til servering.
Tip!
Du kan købe nogle pap eller plastik skabeloner til kager i f.eks. IKEA og Tiger. Sådan en skabelon kan lægges over kagen, inden der drysses flormelis på, og så får du et fint mønster. Men du kan selvfølgelig også bare drysse flormelis over hele kagen. Et gækkebrev kan også bruges som skabelon.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen serveres helt afkølet. Den skal opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur, og kan holde sig i 1-2 dages tid.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Det er med stolthed, at jeg kan oplyse denne opskrift er af helt egen opfindelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar