
Denne dessert er simpelthen fantastisk - og meget meget let at tilberede. Jeg forestiller mig også, at den vil være perfekt med f.eks. pære- eller æbletern.
Under den sprøde overflade gemmer der sig en klistret budding med karamelsauce, og serveres den lun med vaniljeis er den simpelthen himmelsk. Så lækker.
Sværhedsgrad:
Meget let.
Tidsforbrug:
Max. 30 minutters tilberedningstid og 45 minutters bagning.
Det skal du bruge til en karamelbudding til ca. 8 personer:
100 g brun farin
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk (gerne sødmælk)
1 æg
1 spsk vanilje essens
50 g smeltet smør
200 g hakkede svesker, dadler eller anden frugt (denne gang brugte jeg svesker)
Smør til fadet.
Overhældes med:
200 g brun farin
25 g smør
5 dl kogende vand
Bages i et ildfast fad som kan rumme 1½ liter.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader almindelig under-over-varme.
Rør farin, hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
Pisk mælk, æg, vanilje essens og det smeltede smør sammen i en anden skål, og rør det i de tørre ingredienser.
Skær de tørrede eller friske frugter i små terne på ca. 1x1 cm. og rør det i dejen.
Smør fadet og hæld dejen i fadet.
Drys farinen (200 g) i et jævnt lag over dejen, og skær de 25 g smør i små tern, som også fordeles jævnt over.
Hæld til sidst de 5 dl. kogende vand forsigtigt over dejen (ja, det er rigtig, og ja, det er 5 dl).
Sæt fadet i ovnen og bag buddingen i 45 minutter til den er elastisk og hævet. Hvis du er i tvivl om den er færdig, så giv den gerne 5-10 minutter mere.
Buddingen serveres lun og meget gerne med f.eks. flødeskum eller vaniljeis.
Holdbarhed og opbevaring:
Buddingen kan (når den er helt afkølet) opbevares i køleskabet i op til 3 dage. Lun den bare i ovnen inden den serveres.
Inspiration:
Denne opskrift er (med få fravigelser) fra Nigella Lawsons bog Mad med Nigella. Hun kalder den Nem, klistret karamelbudding. I følge hendes opskrift kan den brune farin udskiftes med Muscovadosukker - hvis du skulle få lyst til at prøve det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar