Nigella Lawsons hurtige karamelbudding
Denne dessert er simpelthen fantastisk - og meget meget let at tilberede. Jeg forestiller mig også, at den vil være perfekt med f.eks. pære- eller æbletern.
Under den sprøde overflade gemmer der sig en klistret budding med karamelsauce, og serveres den lun med vaniljeis er den simpelthen himmelsk. Så lækker.
Sværhedsgrad:
Meget let.
Tidsforbrug:
Max. 30 minutters tilberedningstid og 45 minutters bagning.
Det skal du bruge til en karamelbudding til ca. 8 personer:
100 g brun farin
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk (gerne sødmælk)
1 æg
1 spsk vanilje essens
50 g smeltet smør
200 g hakkede svesker, dadler eller anden frugt (denne gang brugte jeg svesker)
Smør til fadet.
Overhældes med:
200 g brun farin
25 g smør
5 dl kogende vand
Bages i et ildfast fad som kan rumme 1½ liter.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader almindelig under-over-varme.
Rør farin, hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
Pisk mælk, æg, vanilje essens og det smeltede smør sammen i en anden skål, og rør det i de tørre ingredienser.
Skær de tørrede eller friske frugter i små terne på ca. 1x1 cm. og rør det i dejen.
Smør fadet og hæld dejen i fadet.
Drys farinen (200 g) i et jævnt lag over dejen, og skær de 25 g smør i små tern, som også fordeles jævnt over.
Hæld til sidst de 5 dl. kogende vand forsigtigt over dejen (ja, det er rigtig, og ja, det er 5 dl).
Sæt fadet i ovnen og bag buddingen i 45 minutter til den er elastisk og hævet. Hvis du er i tvivl om den er færdig, så giv den gerne 5-10 minutter mere.
Buddingen serveres lun og meget gerne med f.eks. flødeskum eller vaniljeis.
Holdbarhed og opbevaring:
Buddingen kan (når den er helt afkølet) opbevares i køleskabet i op til 3 dage. Lun den bare i ovnen inden den serveres.
Inspiration:
Denne opskrift er (med få fravigelser) fra Nigella Lawsons bog Mad med Nigella. Hun kalder den Nem, klistret karamelbudding. I følge hendes opskrift kan den brune farin udskiftes med Muscovadosukker - hvis du skulle få lyst til at prøve det.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar