fredag den 22. januar 2016

Vaniljekage med nougatcreme og ultimate chokolade frosting

Vaniljekage med nougatcreme og pyntet med ultimate chokolade frosting og chokolade fondant

Til min fødselsdag bagte jeg denne kage, og jeg havde især glædet mig til chokolade fondanten. Da jeg tidligere skulle forme nogle minecraft figurer, brugte jeg for første gang chokolade fondant, og var meget positivt overrasket over den gode chokolade smag i fondanten.

Det skulle desværre vise sig, at ikke alle typer smager lige godt. Den jeg havde købt til min fødselsdag smagte nemlig slet ikke lige så godt, som den til minecraft figurerne. Det er derfor min anbefaling til dig, at skal du bruge chokoladefondant, så køb den fra Odense Marcipan. Den smager absolut bedst, og har også den mest appetitlige chokoladefarve.



Hvis du ikke vil beklæde kagen med fondant, så kan du smørre kagen op i ultimate chokolade frosting og lade frostingen stå rå og rustik i et jævnt lag. Pynt eventuelt med frisk frugt f.eks. blåbær eller hindbær.

Tidsforbrug
20-30 minutters tilberedningstid på vanilje sandkagen, som skal bages i 50-60 minutter.
Omkring 10 minutter på frostingen og 15 minutter på nougat cremen, som skal på køl i omkring 2-3 timer.
Omkring 45 minutter på at samle kagen.

Sværhedsgrad
Middel

Det skal du bruge til én kage
Kagerne bages i 2 springforme på omkring 26 cm.

Nougatcreme
3 blade husblas
4 dl piskefløde
150 g blød nougat

Vaniljesandkagen
250 g smør
250 g sukker
1 spsk vaniljeessens
4 æg
600 g hvedemel
5 tsk bagepulver
3 dl mælk

Ultimate chokolade frosting 
180 g smør, stuetemperatur
2 dl kakaopulver
1½ dl mælk
9 dl flormelis
4 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker

Desuden skal du bruge
1 dl solbær marmelade
Lidt ekstra flormelis
Omkring 400 g chokolade fondant

Jeg brugte også en fondant bord-udstikker og en stencil med tekst.

Start med nougatcremen 
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Imens hælder du piskefløden i en gryde, og varmer den op til kogepunktet.
Skær nougaten i store tern, og hæld den varme piskefløde over af 2 omgange, imens du rører og rører indtil du har en ensartet masse.
Kom den udblødte husblas direkte i den varme nougatmasse og rør den ud i.
Sæt cremen på køl i minimum 3 timers tid.
Når cremen skal bruges, pisker du den til den sætter toppe.

Sådan gør du med vaniljesandkagen
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pisk smør og sukker let og cremet (hvis smørret er meget koldt og hårdt, så giv det eventuelt en lille luner i mikroovnen eller over et vandbad).
Pisk vaniljeessensen i.
Pisk grundigt ét æg i ad gangen.
Rør hvedemel og bagepulveret godt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen skiftevis med mælken. Start og slut med melet.
Smør dine springforme og del dejen i 2 og hæld den i formene.
Bag kagerne i 50-60 minutter. Efter 50 minutter stikker du i kagerne, og hænger der dej ved, så skal de have 5-10 minutter mere.
Lad kagerne køle lidt af i formene, før du tager siderne af.

Sådan gør du med frostingen
1. Pisk alle ingredienserne til frostingen godt sammen.
2. Hvis smørret er hårdt og direkte fra køleskabet, så kan du lune det i mikroovnen eller over et vandbad.
3. Pisk længe, så du er sikker på, at alt er godt blandet og ikke klumper.
4. Stil frostingen på køl til den skal bruges.

Sådan samler du kagen 
Skær toppen af den ene kage, så den ikke har top på midten.
Blend solbærmarmeladen og smør den over kagen i et jævnt lag.
Smør nougat creme på den anden kages bund, og læg de to bunde sammen så marmeladefyld og nougatcreme lægges sammen.
Smør kagen godt op med frosting. Frostingen må ikke være for kold, så bliver det for svært.
Sæt kagen på køl indtil frostingen har sat sig, så tager du kagen ud.
Dyp en dejskraber i varmt vand og glat frostingen helt glat og jævn. Hvis den har buler, så vil det kunne ses gennem frostingen.
Mål kagens omfang og højde, så du ved, hvor stor en fondant cirkel, du skal rulle ud. Sæt så kagen tilbage på køl imens du ruller fondanten ud.
Ælt fondanten lun og blød, og rul den så ud i en stor cirkel svarende til kagens mål. Brug eventuelt flormelis til bordet, så fondanten ikke hænger fast.
Løft fondanten fra bordet og læg den over kagen.
Arbejd nu fondanten om kagen ved forsigtigt, at trække, trykke og skære fondanten til. Det tager tid og kræver øvelse - sådan er det bare :-)
Lav en bord til kagens bund, ved at bruge en fondantudstikker.
Gør fondanten våd inden du sætter borden på, så sætter den sig bedre fast. Men pas på, at du ikke gør fondanten våd, hvor der ikke skal være bord, for så vil fondanten skinne, og det kan ikke tørres mat igen.
Hvis du har en stencil, så læg den over kagen og sigt flormelis over, så mønsteret kommer frem. Alternativt kan du blot drysse med enten flormelis eller chokoladepulver.
Sæt kagen på køl til den skal serveres, og tag den ud 20 minutters tid før servering.

Holdbarhed og opbevaring 
Kagen skal opbevares på køl, og gerne i en lukket beholder, så den ikke tager smag fra de øvrige ingredienser i køleskabet.
Kagen kan sagens holde sig i op til 3 dages tid.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Jeg har selv fundet på denne opskrift.

Sidder du og tænker, hvad det var for en fondant, som jeg havde brugt til kagen og ikke var helt så tilfreds med i forhold til den fra Odense Marcipan? Det var chokolade fondant fra Maroon Brown fra Fun Cakes.










Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage