mandag den 1. juli 2013

Oreo Brownie Cheesecake

En sprød Oreo-kiksebund med tung chokoladebrownie og dejlig cremet cheesecake på toppen.

Så kom fusionisten over mig igen, og jeg fik ideen til at bage denne Oreo Brownie Cheesecake.

Jeg tænkte, at det ikke ville være nødvendigt med smør i kiksene på grund af deres cremefyld, men Oreos er nogle hårde, tørre størrelser, så der skulle altså smør til.

Oreo kiksenes helt særlige smag er med i den sprøde bund, men hverken Brownien eller Cheesecaken overdøves af dem, og alle 3 dele smager igennem, og supplementerer hinanden rigtig godt. En absolut gentagelse værdi.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ times tid, og så skal kagen stå minimum 2 timer på køl, før den kan spises.
Brownien tager omkring 20-25 minutter at tilberede, og den skal bages i 25 minutter.
Cheesecaken tager omkring 30 minutter at tilberede.

Sværhedsgrad:
Let (middel, hvis du ikke er fortrolig med husblas).

Det skal du bruge til 1 Oreo Brownie Cheesecake (14-16 stykker):

Til Brownien:
175 g smør
250 g sukker
50 g bage kakaopulver
½ dl sirup
1/4 tsk salt
3 æg
125 hvedemel
Bagepapir og smør til formens sider.

Til kiksebunden:
2 pakker Oreo Original (2 x 154 g)
125 g smør

Til ostefyldet:
200 g flødeost naturel
2 tsk vaniliesukker
150 g sukker
1/4 dl citronsaft
½ l piskefløde (38 %)
3 blade husblas

Bageform:
Denne cheesecake er tilberedt i en springform på 26 cm. Du må endelig ikke bruge en mindre form, for fyldet går helt til kanten. Men du kan naturligvis også lave kagen i andre forme, også hvor kanten ikke kan tages af. Firkantet stykker smager jo lige så dejligt.

Sådan gør du:

Start med at bage Brownien
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i bunden af formen - siderne skal pensles/smørres/sprayes med smør.
Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.
Bag kagen i 20-25 minutter. Den må ikke få for længe.
Kig til kagen efte de 20 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af i 5 minutters tid, før du tager siden af springformen og flytter kagen af springformens bund ved at løfte forsigtigt i bagepapiret. Stil kagen til side i mens du tilbereder kiksebunden og fyldet.

Kiksebunden
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint - det tager lidt tid med Oreos, for de er meget hård - hvis du vil gøre det hurtigere, så brug blender.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks ned i gryden og rør det sammen.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen i køleskabet imens du laver fyldet.

Ostefyldet
Hæld osten i en skål, og tilføj vaniliesukker, sukker og citronsaft, og rør det godt rundt (du kan f.eks. bruge en elpisker).
Blandingen er lidt mørk/gul i farven, men fortvivl ikke, for fyldet bliver flot hvidt, når flødeskummet kommer i.
Pisk nu piskefløden til flødeskum og rør det i osteblandingen.

Husblas i ostefyldet
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af ostefyldet ned til husblassen.
De første spsk fyld vil smelte og køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af fyldet er udrørt i husblassen.
Vend/rør nu med en grydeske al ostemassen godt sammen.

Nu samler du alle 3 lag
Tag kiksebunden ud af køleskabet og læg brownien oven på.
Bred nu ostefyldet ud over brownien. Så kiksebunden er nederst, så brownien og til sidst ostefyldet.
Glat overflade ud så meget som muligt, og tør kanten af formen af med f.eks. et stykke køkkenrulle, så der ikke er fyld på siden.
Si/drys eventuelt lidt chokoladepulver på toppen.

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet. Læg film over eller andet låg på formen, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.

Jeg har ikke prøvet det, men vil tro at kagen kan holde sig i op til 2-3 dages tid i køleskabet.

Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.










12 kommentarer:

Katerina Koroleva sagde ...

Hej, jeg har prøvet at lave den i går. Den smagte rigtig godt. Brownie delen er super god, ostefyldet er fint.
Oreobunden var for hård til at skære ud og der kom lidt smør ud på overfladen til sidst, måske skal der bruges mindre smør?
Tak for opskriften!

Linda Poulsen sagde ...

Du skriver bage kakaopulver. Er lidt i tvivl skal der bage pulver i eller bare alm usødet kakaopulver du mener??:)

Anonym sagde ...

Hej Linda, det er almindeligt usødet kakaopulver. Jeg håber, at kagen smagte godt. Bagehilsner Mulle

Mette sagde ...

Jeg synes dette er en vildt lækker kage, jeg har dog også prøvet blot at lave browniebunden og ostecremen, hvor jeg har erstattet husblas med knust oroe - det er også super lækkert. Jeg har dog valgt at dele browniebunden i 2 og lægge ostecremen imellem bundene

Mullehuset.dk sagde ...

Hvor er det en super god ide Mette, tak for at du gav den videre.
Bagehilsner Mulle

PiaAgnete sagde ...

Har lige bagt kagen til en kagekonkurence i aften og for, at give den et lille tvist, har jeg erstattet citronsaften i ostecremen med Amaretto - nu har jeg jo ikke kunne smage på selve kagen, men ostecremen.... MUMS :)
Bliver det en vinderkage i aften, skal jeg nok give besked ;)

Melissa sagde ...

Bruger man hele kiksen, altså både kiks og den creme der er indeni den :)?

Mulle sagde ...

Hej Mellisa, det er hele kiksen inkl. cremen. God fornøjelse.

Anonym sagde ...

Hej jeg skal lave denne til i morgen, men i halv størrelsen. Det vil sige at jeg halvere mængderne. Men mit kendskab til brug af husblas er ikke rigtig eksisterende, skal jeg da også halvere mængden af denne eller skal den forblive den samme?

Håber på hurtigt svar, ellers fra andre vidende læsere :) På forhand tak

hilsen simone

Mulle sagde ...

Hej Simone, jeg beklager, at du ikke har fået svar tidligere. Forhåbentlig gik det godt. Du skal halvere husblassen, hvis du halvere ingredienserne.

Anonym sagde ...

Tror du man bare kan lave oreokiksebunden, istedet for begge?

Mulle sagde ...

Hej "Anonym",
Du kan sagens nøjes med, at tilberede en kiksebund uden brownie. Se eventuelt også denne opskrift på Oreo cheesecake http://mullehuset.blogspot.dk/2016/03/oreo-cheesecake.html
Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage