søndag den 16. oktober 2016

Barbie dukke kage - Anna og Elsa


Under kjolen gemmer sig en vanilje sandkage med vanilje frosting. 

Jeg har set dem flere gange på nettet. Barbie dukke kager. Enhver lille pige har vel på et tidspunkt drømt om sådan en kage - eller sådan en kjole!

Da min niece fyldte 5 år, bagte jeg Anna og Elsa til hende, som Barbiedukke kager. Det var faktisk nemmere, end jeg havde regnet med.Start med at købe en barbie figur til at stikke i kagen. Alternativt kan du tage benene af en barbie dukke og stikke i kagen. Jeg kan ikke anbefale, at du stikker en hel barbiedukke med ben og alt i kagen. Benene er alt for lange! Jeg har set det forsøgt på nettet, og det er et dårligt valg.

Som eksempel - kan jeg oplyse, at jeg købte mine barbie dukke figurer her: Kagebutikken.dk

Vaniljesandkagen: 
Vaniljesandkagen er bagt i en høj bageform. Formen er egentlig ikke beregnet til formålet, men fungerede fint. Formen sprayede rigeligt med en fedtspray og dryssede med rasp, så jeg var sikker på, at kagen let ville slippe formen. (Kagen blev bagt i 70-80 minutter ved 180 grader almindelig under-over-varme).

Hvis du ikke har en kageform, som kan bruges, så anbefaler jeg, at du bager kagen i et almindeligt ildfast fad. Sæt kagen i køleskabet, til den er helt kold. Og når du har tilberedt din frosting, så skærer du kagen ud i cirkler, som du stabler  oven på hinanden. Hvis det er nødvendigt, så kan du "klister" stykkerne sammen med lidt frosting.

Du finder opskriften på vanilje-sandkagen her: Mormor sandkage

Alternativt kan du bruge en opskrift på marmor-kage, chokoladekage osv.

Tip! Du kan købe en kageform til det formål, at bage barbie kager. Der findes et stort udvalg på nettet.

Vaniljefrosting:
Mængden er til én kage.

125 g. smør
200 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker

Smørret skal være blødt, før det piskes sammen med flormelis og vaniljesukker. Hvis det er for tørt, så tilføj lidt mælk. Smag dig frem. Skal der mere vaniljesukker i?

Hvis du ikke bruger frostingen med det samme, skal den i køleskabet, og tages ud omkring 10 minutter, før du bruger den.

Kagen smørres ind i frosting i et jævnt lag. Prøv at få det så glat som muligt, og sæt den så i køleskabet i omkring 30 minutter til frostingen er fast.

Tag kagen ud af køleskabet. Dyp en dejskraber i kogende vand, og glat forsigtigt frostingen, så den bliver helt glat over hele kagens overflade. Hvis der er ujævnheder, vil de kunne ses gennem fondanten. Sæt kagen tilbage på køl.

Fondant 
Du skal bruge omkring 350 g fondant til én kjole. (Annas sjal er 100 g. lilla fondant. Jeg har desværre ikke fået målt vægten på Elsas sjal - som er drysset med sølv).

Ælt fondanten til den er blød. Drys eventuelt lidt flormelis på bordet, så den ikke hænger i.

Rul fondanten ud i den rigtige størrelse, Cirkelform. Mål dig frem. Løft den fra bordet og læg den over kagen. Glat nu med hænderne forsigtigt fondanten ud. Træk, glat, løft, FORSIGTIGT. Hvis der kommer hul i fondanten, så vil det ses. Du har EN chance. Hvis der kommer folder i fondanten, gør det ingenting til lige præcis denne kage. Det ér jo en kjole!

Du kan vælge at give barbie dukken tøj på overkroppen, men du kan også prøve dig frem, og lave tøj til hende ud af fondant. Det gjorde jeg. Hvis fondanten er blød og æltet godt igennem, så er det som, at lege med modellervoks.

Det fad som barbiedukken står på kan f.eks. drysses med kokosmel (sne) hvis det er vinter tema, og rasp (sand) hvis det er sommer. Du kan også farve kokos - se hvordan under opskriften på minecraft kagen. Farvet kokos

Sæt kagen på køl til den skal spises.

Den bagte kage skæres til. 

Så smørres kagen ind i frosting.

Rul fondanten ud, og læg den over kagen, og stik barbie figuren i. Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage