En gulerodskage med masser af krydderier og citron
Da jeg en dag ville bage gulerodskage, så havde jeg ikke tilstrækkeligt med gulerødder. Det var mildt sagt en katastrofe. Vi har ellers altid gulerødder i køleskabet. Altid?
Da jeg rodede rundt efter gulerødderne fandt jeg en citron, og så kom den i dejen som erstatning for nogle af de manglende gulerødder. Resultatet blev godt. Citronsmagen var god sammen med de øvrige krydderier og gulerødder.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ timer. 25 minutter om at tilberede dejen, og kagen skal bage i ca. 55 minutter.
Det skal du bruge til en kage:
200 g gulerødder (ca. 2-3 store)
1 økologisk / ikke-sprøjtet citron
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 knsp salt
1½ dl solsikkeolie
Bages i en 2 liters franskbrødsform med bagepapir.
Sådan gør du:
Skræl og riv gulerødderne, stil dem til side.
Riv skallen af citronen og stil det til side.
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggene.
Hæld solsikkeolien og de revne gulerødder og citronskallen i dejen.
Hæld fyldet i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ca. 55 minutter på midterste rille.
Stik i kagen og se om den har fået nok. Hvis der hænger dej fast, så skal kage have længere tid.
Opbevaring og holdbarhed:
Hvis kagen ikke spises nybagt, så kan den, når kagen er afkølet, opbevares i køleskabet i helt op til 3 dage.
Tips:
Kagen smager også smadder godt med solsikkekerner. Vend dem i dejen til sidst sammen med gulerødderne.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar