søndag den 5. februar 2017

Gulerodskage med citron

En gulerodskage med masser af krydderier og citron

Da jeg en dag ville bage gulerodskage, så havde jeg ikke tilstrækkeligt med gulerødder. Det var mildt sagt en katastrofe. Vi har ellers altid gulerødder i køleskabet. Altid?

Da jeg rodede rundt efter gulerødderne fandt jeg en citron, og så kom den i dejen som erstatning for nogle af de manglende gulerødder. Resultatet blev godt. Citronsmagen var god sammen med de øvrige krydderier og gulerødder.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ timer. 25 minutter om at tilberede dejen, og kagen skal bage i ca. 55 minutter.


Det skal du bruge til en kage:
200 g gulerødder (ca. 2-3 store)
1 økologisk / ikke-sprøjtet citron
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 knsp salt
1½ dl solsikkeolie

Bages i en 2 liters franskbrødsform med bagepapir.

Sådan gør du: 
Skræl og riv gulerødderne, stil dem til side.
Riv skallen af citronen og stil det til side.
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggene.
Hæld solsikkeolien og de revne gulerødder og citronskallen i dejen.
Hæld fyldet i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ca. 55 minutter på midterste rille.
Stik i kagen og se om den har fået nok. Hvis der hænger dej fast, så skal kage have længere tid.

Opbevaring og holdbarhed: 
Hvis kagen ikke spises nybagt, så kan den, når kagen er afkølet, opbevares i køleskabet i helt op til 3 dage.

Tips: 
Kagen smager også smadder godt med solsikkekerner. Vend dem i dejen til sidst sammen med gulerødderne.

Inspiration (c) Mullehuset.dk  






Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage