onsdag den 5. juni 2013

Chokoladekage med banan

En tilpas svampet og dejlig lækker chokoladekage med banan.


Da der var nogle bananer på arbejdet, som var godt brune, og stod til udsmidning, så tog jeg dem med hjem og bagte en svampet lækker chokoladebanankage til mine kollegaer.

Jeg valgte at bage den i en randform og drysse flormelis på, så den blev lidt anderledes at se på, men du kan naturligvis også vælge at bage den i en anden slags form f.eks. en franksbrødsform eller et ildfastfad.

Tidsforbrug: 
Ca. 30-40 minutter på at blande dejen sammen, og kagen skal bages i 40 minutter.

Sværhedsgrad: 
Let.

Det skal du bruge til 1 kage (ca. 10-12 stk.): 
50 g mørk chokolade
180 g sukker
1 tsk vaniliesukker
3 modne bananer
50 g bage-kakaopulver
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 æg
1 dl creme fraise (eller ½ dl mælk)
3 spsk smagsløs olie f.eks. rapsolie
Smørrelse til formen

Formens størrelse:
1 liter

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen groft.
Mos bananerne ud i sukkeret og vaniliesukkeret.
I en anden skal blander du kakaopulver, hvedemel og bagepulver.
Sigt melblandingen i bananmosen, og rør rundt.
Pisk æg, creme fraise og olien sammen, og rør den i dejen.
Rør til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Smør din bageform og hæld dejen i, glat overfladen jævn med en dejskraber.
Bages i 40 minutter, stik eventuelt i kagen, og hænger der ikke dej ved, så er den færdig.

Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur det første døgn i en lukket beholder/pose. Hvis du gemmer kagen i mere end et døgn, så skal den i køleskabet.
Kagen smager godt op til 2 dage efter at den er bagt - sandsynligvis også længere tid, men det har jeg ikke prøvet at smage.

Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage