15-20 minutter på dejen, 20 minutter i ovnen.
Let.
Det skal du bruge til 12 stk.
80 g smør
1 æg2 dl kærnemælk (eller almindelig mælk)
250 dl hvedemel
100 g grahamsmel
3 tsk bagepulver
80 g sukker
Smørrelse til formene (du kan også bruge papirforme).
Forme:
12 stk. 1 dl. muffinsforme
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smelt smøret i en gryde.
- Pisk (med piskeris) æg og mælk sammen.
- Hæld det smeltet smør i og pisk det godt.
- Vej mel, bagepulver og sukker op i en anden skål, og sigt det over æggeblandingen.
- Rør forsigtigt melet ind i dejen. Du må ikke røre for meget, og dejen kan se lidt klumpet ud - det er helt okay.
- Pensel formene og fyld dem 2/3-del op med dejen.
- Bag morgen muffinsene i 20 minutter, og lad dem stå i formen 5 minutter inden du vender dem ud på en rist.
Holdbarhed og opbevaring:
De smager dog bedst samme dag de er lavet - hvis der er nogen tilbage dagen efter kan du riste dem, eller frys dem ned og bruge dem i en brødbudding eller til hjemmelavet romkugler.
Opbevares i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar