Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne regnbue lagkage, og den så super flot ud med de 4 forskellig farvede bunde og det hvide chokolademousse imellem. Det er en lagkage, som tager tid at tilberede, fordi hver bund skal bages for sig, men hvis du deler projektet over flere dage, så er helt overskueligt.
Den hvide chokolademousse havde jeg tilføjet revet citronskal, så den var frisk, men skal du bage kagen til små børn, så vil jeg anbefale dig at undlade citronskallen - og også undlade rommen i lagen.
Tidsforbrug:
I alt omkring 2½ time.
1 time og 10 minutter på at bage 4 forskellige bunde (med 2 springforme).
30 minutter på den hvide chokolademousse.
10 minutter på citron-rom-lagen
45 minutter på at samle kagen
Forslag til bageplan:
1. dag = Kog lagen
2. dag = Bag bundene
3. dag = Tilbered chokolademousse, knus makroner, blend marmelade og samle kagen
4. dag = Sprøjte flødeskum på kagen og lægge chokoladeknapper på.
Denne opskrift er til 1 lagkage (ca. 16 stykker)
Kagen bliver ca. 12 cm. høj, så du skal gøre plads til den i dit køleskab.
Du kan eventuelt klippe en rund cirkel ud af pap (tegn efter i skål i rette størrelse), og beklæde den med madlavningsfilm eller folie, så kan du sætte kagen på den. Så kan du få en pose rundt om kagen, når den skal stå på køl om natten, og også let flytte den over på f.eks. et fad på fod.
Du skal desuden bruge 2 springforme på 26 cm. til at bage bundene i. (Hvis du kun har én form, så tager det længere tid at bage alle 4). Plus bagepapir og smørrelse til formene.
Det skal du bruge til Citron-rom-lagen:
2 dl sukker
1 dl vand
½ dl citronsaft
5 spsk mørk rom (kan undlades)
Sådan gør du med Citron-rom-lagen:
Hæld sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog lagen op.
Hæld lagen på et syltetøjsglas og hæld rommen i.
Afkøl lagen og opbevar den i køleskabet.
(Ca. halvdelen af lagden bruges til kagen, så du vil have noget i overskud)
Frugt farve:
Jeg brugte følgende farver pr. bund:
Blå = 3 tsk
Rød = 5 tsk
Grøn = 5 tsk
Det skal du bruge til 1 bund:
2 æg
60 g sukker
1/4 tsk vaniliesukker
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Frugt farve
Sådan bages bundene:
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg, sukker og vaniliesukker luftigt med en håndpisker (ca. 2-3 minutter).
I en anden skål blander du mel og bagepulveret, som du så sigter ned til æggemassen.
Vend forsigtigt melet i dejen, du må ikke rør kraftigt.
Tilsæt en tsk frugtfarve ad gangen, til du synes dejen har rette farve.
Spray din springform, beklæd bunden med bagepapir, og hæld dejen i.
Glat dejen ud med en dejskraber, så den er jævnt fordelt og bag bunden i 10-12 minutter.
Stik i bunden, og hænger der dej ved, så skal den have mere tid i ovnen.
Stil kagen til afkølning, og begynd på næste bund.
Når du sætter den næste bund i ovnen, så flytter du den første kagebund over på en rist (lad bagepapiret blive på), og starter forfra.
Når alle 4 bunde er afkølet, så drysser du sukker på bundenes top, og stabler dem med bagepapiret imellem. Pak bundene i en lufttæt beholder eller pose, og opbevar dem ved stuetemperatur, til du skal bruge dem.
Det skal du bruge til den hvide chokolademousse:
Skal af 1 ikke-sprøjtede citron (kan undlades)
250 g hvid chokolade
4 dl. piskefløde
½ l. creme fraise (9 %)
Sådan gør du med den hvide chokolademousse:
Riv citronen, og hak skallen meget fint.
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad.
Pisk fløden til flødeskum og hæld creme fraise og citronskal i.
Bland flødeblandingen med chokoladen og rør til moussen er glat.
Stil chokolademoussen koldt i 1 times tid, så den er blevet fast og tyk til du skal bruge den.
I øvrigt skal du bruge:
75 g makroner
½-1 dl. jordbærmarmelade
½ l. piskefløde
400 Chokoladeknapper/Chokolade dragée (kan købes i Aldi, alternativt kan du købe M&M's)
Sådan samler du kagen:
- Udstik/skær kanten af bundene, så de er helt fine i kanterne.
- Læg den blå bund nederst, pensel den med lage og fordel chokolademousse på.
- Put makronerne i en pose, tryk luften ud af posen og bind en løs knude på den. På et skærebræt knuser du makronerne i posen, ved at rulle en kagerulle over.
- Læg den gule bund på, pensel den med lage, læg knuse markroner på og læg små klatter af chokolademoussen oven på. Fordel moussen jævnt på bunden uden at røre de knuste makroner rundt i den.
- Blend marmeladen, så der ikke er nogle hele jordbær i.
- Læg den røde kagebund på, pensel den med lage og smør et tyndt lag jordbærmarmelade over. Læg små klatter af chokolademoussen oven på. Fordel moussen jævnt på bunden uden at røre marmeladen rundt i den.
- Læg til sidst den grønne bund på, pensel den med lage og læg chokolademousse på. Du kan også vælge at smøre siderne med chokolademoussen, så du er sikker på bundene (farverne) er helt skjult bag flødeskummen.
- Stil kagen på køl til næste dag. Husk at pakke den i en pose eller anden lufttæt beholder, så chokolademoussen ikke tager smag af de øvrige ingredienser i køleskabet.
- Næste dag pisker du piskefløden til skum og sprøjter den på kagen. (Jeg gjorde det med en almindelig frostpose, for min storesøster havde ikke en sprøjtepose med tylle).
- Slut af med at drysse chokoladeknapperne på toppen.
- Nu skal der festes.
Kagen skal opbevares på køl, og kan spises op til 2 dage efter at den har fået flødeskum på.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kage er inspireret af en lagkage, som jeg så i et dameblad i 3 farver med flødeskum imellem bundene. Den hvide chokolademousse er fra Leila Lindholms bog A piece of cake.
5 kommentarer:
Hey
Jeg synes din kage ser meget flot ud og har tænkt mig at lave den om nogle dage.
Jeg kunne godt tænkte mig at vide hvilket mærke du bruger til at farve bundene med.
Hilsen Carina
Hej Carina, jeg har brugt Dr. Oetkers konditorfarve. Held og lykke med bageriet.
Wauv, en flot kage :o)
/Lene
Ih altså tak Lene. Den smagte også dejligt.
Hvor er den flot!
Hvor længe kan bundende holde sig inden de bruges til kagen?
Send en kommentar