Uhmm... en god hjemmekogt kagecreme med vaniljesmag.
Når du først har kogt din egen kagecreme, så er det helt sikkert, at du meget meget sjældent - eller aldrig - vil købe en færdiglavet eller pulverversion i butikken igen. Det smager såååå meget bedre med en hjemmelavet creme.
Her er en opskrift, som er super let, og som kan bruges til lagkager, fyld i vandbakkelser eller fastelavnsboller. Du kan også bruge cremen i en trifli med flødeskum og frugt.
Opskriften på lagkagen på billedet finder du her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/08/lagkage-med-mandler-blabr-og-paraguayo.html
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
15 minutters tilberedningstid og så skal den køle helt af før brug (det tager vel omkring 2-3 timers tid i køleskabet).
Det skal du bruge til ca. 2½-3 dl (det er ca ét lag fyld i en rund lagkage på omkring 25-27 cm - lav dobbelt potion, hvis det er til 2 lag i en lagkage med 3 bunde):
2 æggeblommer (frys eventuelt hviderne, de kan bruges en anden dag til marengs)
2 spsk sukker
6 tsk marizena
2½ dl sødmælk (minimælk kan også lige gå an, men så bliver cremen lidt kedelig i smagen)
1 tsk vanilje aroma eller vaniljesukker
Sådan gør du:
Hæld alle ingrediensene i en gryde (undtagen hvis du bruger vanilje aroma, så skal den i, når cremen er stivnet).
Over middel varme og konstant omrøring "koger" du cremen til den er blevet tyk. Kagecremen må ikke buldrekoge, så tag den af blusset og skru ned for varmen, hvis den begynder at koge.
Rør vanilje aroma i.
Stil cremen på køl ind til den skal bruges. Læg et stykke madlavningsfilm/-papir helt ned på cremen, så den ikke får skind.
Når cremen er kølet, er den klar til brug/at blive spist.
Holdbarhed og opbevaring:
Cremen kan holde sig i køleskabet i op til 5 dages tid, og du kan også fryse den.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kagecreme er inspireret af en opskrift fra Nigella Lawson.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En superlet dessert som smager himmelsk Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager ne...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar