Uhmm... en god hjemmekogt kagecreme med vaniljesmag.
Når du først har kogt din egen kagecreme, så er det helt sikkert, at du meget meget sjældent - eller aldrig - vil købe en færdiglavet eller pulverversion i butikken igen. Det smager såååå meget bedre med en hjemmelavet creme.
Her er en opskrift, som er super let, og som kan bruges til lagkager, fyld i vandbakkelser eller fastelavnsboller. Du kan også bruge cremen i en trifli med flødeskum og frugt.
Opskriften på lagkagen på billedet finder du her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/08/lagkage-med-mandler-blabr-og-paraguayo.html
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
15 minutters tilberedningstid og så skal den køle helt af før brug (det tager vel omkring 2-3 timers tid i køleskabet).
Det skal du bruge til ca. 2½-3 dl (det er ca ét lag fyld i en rund lagkage på omkring 25-27 cm - lav dobbelt potion, hvis det er til 2 lag i en lagkage med 3 bunde):
2 æggeblommer (frys eventuelt hviderne, de kan bruges en anden dag til marengs)
2 spsk sukker
6 tsk marizena
2½ dl sødmælk (minimælk kan også lige gå an, men så bliver cremen lidt kedelig i smagen)
1 tsk vanilje aroma eller vaniljesukker
Sådan gør du:
Hæld alle ingrediensene i en gryde (undtagen hvis du bruger vanilje aroma, så skal den i, når cremen er stivnet).
Over middel varme og konstant omrøring "koger" du cremen til den er blevet tyk. Kagecremen må ikke buldrekoge, så tag den af blusset og skru ned for varmen, hvis den begynder at koge.
Rør vanilje aroma i.
Stil cremen på køl ind til den skal bruges. Læg et stykke madlavningsfilm/-papir helt ned på cremen, så den ikke får skind.
Når cremen er kølet, er den klar til brug/at blive spist.
Holdbarhed og opbevaring:
Cremen kan holde sig i køleskabet i op til 5 dages tid, og du kan også fryse den.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kagecreme er inspireret af en opskrift fra Nigella Lawson.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Fine honning småkager pyntet med glasur. Jeg er allerede i julehumør, og har lyst til at bage massevis af småkager og julekager. Så min sø...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
I dag er det den 1. søndag i advent, og imens min kæreste og søn tog en tur på kælkebakken, gik jeg en tur i køkkenet for at bage Adventsk...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
-
Min svoger har anbefalet mig, at bage klejner med kærnemælk, for det gjorde hans gamle farfar, og de skulle være helt fantastiske. Som j...

Ingen kommentarer:
Send en kommentar