søndag den 8. februar 2015

Kanelsnurre

Blødt hvedebrød snoet med kanelremonce

Da jeg vågnede tidligt en søndag morgen, var det oplagt, at stå op og bage kanelsnurre.

Opskriften kan også sagens bruges til kanelsnegle.

Hvis du er ude i at bage snurre, så har jeg taget en del billeder, så har du ikke prøvet det før, kan billederne måske hjælpe.

De smager skønt!



Sværhedsgrad: 
Let-middel.

Tidsforbrug: 
I alt omkring 2½ times tid.
Ca. 30 minutters tid på tilberedning af dej og remonce, forme snurrerne ca. 30 minutter, 2 x hævning af 45 minutter og bages i 15-20 minutter.

Antal: 
Opskriften giver 18 stk. og de bages på 2 bradepander med 9 på hver, ved 180 graders varmluft i 15-20 minutter.

Det skal du bruge til dejen: 
50 g. gær
2½ dl. sødmælk
100 g. smeltet smør
2 æg
4 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 spsk kardemomme (kan undlades)
500 g. hvedemel
Ca. ½ dl. mælk til pensling

Det skal du bruge til fyldet/remoncen: 
125 g smør
2 spsk sukker
2 spsk brun farin
2 spsk stødt kanel

Sådan gør du: 
Vej smørret til fyldet/remoncen, og stil det til side i en skål. Det skal være blødt, når du senere skal bruge det.

Smelt smørret  til dejen, og rør det sammen med mælken.
Rør gæren ud i den lune smør-mælkeblanding.
Pisk æggene i en skål, og hæld dem lidt ad gangen i blandingen.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen igennem.
Dejen må ikke være for fast, den skal være lidt klisteret.
Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. - den skal være ca. dobbelt så stor efter 1. hævning.

Sådan gør du med fyldet/remoncen: 
Imens dejen hæver, kan du forberede fyldet.
Tag det bløde smør, som du har sat til side.
Med en gaffel rører du  smørret med sukker, brun farin og kanel.
Hvis det er en varm sommerdag, så stil fyldet i køleskabet indtil 10 min. før du skal bruge det - ellers kan du blot lade det stå tildækket på køkkenbordet.

Form kanelsnurre: 
Når dejen har hævet 1. gang, hælder du dejen ud på et meldrysset bord og ruller den ud til ca. 40 x 60 cm.
Smør fyldet på og helt til kant.
Fold 1/3-del af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 del over, så der er 3 lag dej.
Skær dejen i 18 strimler på den korte led.
Skær hver strimmel igennem på langs, så den stadig hæfter i den ene ende.
Sno de 2 strimler omkring hinanden.
Rul den snoet strimel sammen som en snegl, og læg enden nederst under dejen, så den ikke bages ud ad, når kanelsnurrerne bages i ovnen.
Læg kanelsnurrene på 2 bageplader (9 på hver) med bagepapir.
Læg et viskestykke over, og lad dem hæve 2. gang i 45 minutter.
Efter hævning pensles de med mælk og drysses med sukker, og bages i 15-20 min ved 180 grader varmluft.

Holdbarhed og opbevaring 
Kanelsnurrene smager allerbedst samme dag som de er bagt - det mest optimale er, at servere dem lune og nybagte - men er også fine dagen efter.

Hvis du ikke spiser kanelsnurrene lune, så opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Pak dem gerne ned, inden de er helt afkølet - de må gerne være lidt lune, når du pakker dem ned.

Inspiration 
Jeg læste om kanelsnurre i magasinet Mad! (februar 2015), og fik sån' lyst til at prøve, at bage dem selv. Opskriften er dog ikke den samme som den i bladet, men en jeg selv har fundet på til nogle almindelige kanelsnegle - dejen kan jo sagens formes til både snurre og snegle. Magasinet havde dog en rigtig fin beskrivelse af, hvordan snurrerne skulle formes, og det var meget pædagogisk og inspirerende. Og lettere end jeg troede.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage