Adventskransene smager skønt af marcipan og chokolade. De er søde, og smagen fik mig til at tænke på kransekage. Glædelig 1. søndag i Advent... eller hvad det nu hedder.
Tidsforbrug:
I alt 2 timer og 20 minutter.
20 minutter på at samle dejen, 30 minutters hævetid, 45 minutter på at rulle ud, smørre fyld på, og rulle til kranse, 30 minutters hævetid og 12-15 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Middel
Det skal du bruge til 12 kranse (6 på hver bageplade):
25 g / ½ pakke gær
1 dl mælk
1 knivspids salt
1 spsk sukker
3 æg (1 til dejen, 1 til fyldet og 1 til pensling)
50 g smør
250 hvedemel (plus lidt til bordet)
150 g bagemarcipan (fyld)
100 g sukker (fyld)
50 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Lun mælken f.eks. i microovnen.
Smulder gæren i en skål, hæld mælken i, og rør gæren ud i mælken.
Hæld salt, sukker og æg i og rør.
Skær smørret i mindre små tern og hæld det i skålen.
Hæld melet i skålen og rør godt rundt til du ikke kan røre mere, så ælter du dejen sammen til en kugle. (Hvis du har en køkkenmaskine, så rør dejen sammen på den).
Dæk dejen med et viskestykke og stil den lunt til 1. hævning i 30 minutter.
Når dejen har hævet ca. 15 minutter, tænder du for ovnen på 180 graders varmluft og du kan begynde på fyldet.
Riv marcipanen og hælde den i en skål.
Hæld sukker over marcipanen og rør forsigtigt rundt, så sukker og marcipan er godt blandet.
Hæld ægget i og rør godt. Det bliver som en tyk lind dej.
Stil fyldet til side.
Hak chokoladen fint og stil den til side.
Tag 2 bagplader frem og læg bagepapir på.
Rul dejen ud på bordet til en rektangel på 30 x 40 cm.
Læg marcipanfyldet på i små klatter fordelt på dejen, og smør det forsigtigt ud over det hele.
Drys chokoladen over.
Skær dejen (på den korte side) i strimler i ca. 3 cm størrelse.
Sno hver strimmel og form den til en krans, som forsigtigt løftes og lægges på bagepapiret.
Kransene skal hæve 2. gang i 30 minutter, og derefter pensles med æg og drysses med strøsukker.
Bag kransene i 12-15 minutter til de er lidt gyldne.
Tips!
Det tog lidt tid for mig at sno hver strimmel dej. Men halvejs fandt jeg en fidus, som gjorde det lettet. Jeg lagde hånden på den øverste del af strimlen, og rullede den ind mod mig selv hen til venstre. Det er svært at forklare, men hvis det giver mening, så prøv det.
Fyldet kan også laves uden chokolade og f.eks. i stedet med rosiner.
Opbevaring:
Adventskranse er bedst på selve bagedagen, men de kan også spises dagen efter, hvis de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur (ikke på køl).
Inspiration:
Opskriften er med visse "mullefikationer" fra Amo's "Den Store Bagebog 3 - Året Rundt".
Skær dejen i ca. 3 cm. strimler. |
Sno strimlen. |
Form den snoet strimmel til en krans, og læg den på bagepladen. Efter hævning pensles med æg og drysses med sukker. |
Det færdig resultat. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar