Dejlige saftige lime muffins
Det er SÅ let at bage muffins! Hvis min familie eller venner ringer, og spørger om jeg giver en kop kaffe, så er muffins en af de kager, som kan slås sammen på omkring 20 minutters tid. Denne opskrift blev opfundet, da min lillesøster og svoger kom på kaffe-besøg.
Muffins er også noget af det bedste at bage med børn. De kan lige holde koncentrationen i den mængde tid det tager, og der er som regel ikke de store udfordringer i processen. Min store søn på 7 år er rigtig god til at bage muffins, og han er i lykkerus, hvis vi også giver dem farvet glasur og pynter dem med krymmel. Dét er rå-hygge.
Sværhedsgrad
Let.
Tidsforbrug
20 minutters tilberedningstid og 15 minutters bagetid.
Det skal du bruge til ca. 10 stk.
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g sukker
80 g brun farin (hvis du ikke har brun farin, så brug 180 g almindeligt hvidt sukker i alt)
Skal og saft fra 4 lemon, og saften fra yderligere 2 lemon (i alt 1 dl. saft)
1 dl mælk
75 smeltet smør
1 æg
Bages i
En smurt muffinform eventuelt med (smurte) papirforme.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Bland hvedemel, bagepulver, sukker og brun farin i en skål.
Riv lemon frugterne fint, og pres saften fra.
I en anden skål, røres skallen, saft og mælken sammen med den smeltede smør.
Rør ægget i de våde ingredienser, og rør så de våde i de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, for så bliver dejen sej.
Fordel dejen med skeer i muffinsformene.
Bag kagerne midt i ovnen i 15 minutter. Stik eventuelt i dem, og hvis der hænger dej ved, så skal de have længere tid.
Tips!
Du kan sagens bage disse muffins med f.eks. appelsin, citron eller grape. Så skal du blot bruge skal fra 2 frugter og stadig 1 dl. saft i alt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift til min svoger, som eeeelsker alt surt bagværk.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar