Dejlige saftige lime muffins
Det er SÅ let at bage muffins! Hvis min familie eller venner ringer, og spørger om jeg giver en kop kaffe, så er muffins en af de kager, som kan slås sammen på omkring 20 minutters tid. Denne opskrift blev opfundet, da min lillesøster og svoger kom på kaffe-besøg.
Muffins er også noget af det bedste at bage med børn. De kan lige holde koncentrationen i den mængde tid det tager, og der er som regel ikke de store udfordringer i processen. Min store søn på 7 år er rigtig god til at bage muffins, og han er i lykkerus, hvis vi også giver dem farvet glasur og pynter dem med krymmel. Dét er rå-hygge.
Sværhedsgrad
Let.
Tidsforbrug
20 minutters tilberedningstid og 15 minutters bagetid.
Det skal du bruge til ca. 10 stk.
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g sukker
80 g brun farin (hvis du ikke har brun farin, så brug 180 g almindeligt hvidt sukker i alt)
Skal og saft fra 4 lemon, og saften fra yderligere 2 lemon (i alt 1 dl. saft)
1 dl mælk
75 smeltet smør
1 æg
Bages i
En smurt muffinform eventuelt med (smurte) papirforme.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Bland hvedemel, bagepulver, sukker og brun farin i en skål.
Riv lemon frugterne fint, og pres saften fra.
I en anden skål, røres skallen, saft og mælken sammen med den smeltede smør.
Rør ægget i de våde ingredienser, og rør så de våde i de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, for så bliver dejen sej.
Fordel dejen med skeer i muffinsformene.
Bag kagerne midt i ovnen i 15 minutter. Stik eventuelt i dem, og hvis der hænger dej ved, så skal de have længere tid.
Tips!
Du kan sagens bage disse muffins med f.eks. appelsin, citron eller grape. Så skal du blot bruge skal fra 2 frugter og stadig 1 dl. saft i alt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift til min svoger, som eeeelsker alt surt bagværk.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar