tirsdag den 20. maj 2014

Citrontærte (uden marengs)

Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag.

Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den er altså også super lækker uden den søde marengs ovenpå.

Jeg har læst mange citrontærteopskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet, og smagen skøn syrlig.


Sværhedsgrad: 
Middel (let, hvis du er fortrolig med mørdej)

Tidsforbrug: 
Mørdej = 15 minutter, 30 minutter på køl og forbages i 15 minutter.
Fyld = 20 minutter og bages 40 minutter

Bages i og antal tærtestykker: 
Tærten bages i et lille tærtefad på 21 cm. Du får ca. 5-6 stykker tærte.
Du kan selvfølgelig også bage i andre fade, eller fordoble ingredienserne og bage større potion.

Det skal du bruge til mørdejen: 
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
75 g smør
1 æg

Det skal du bruge til fyldet: 
1 æg og 2 æggeblommer (gem hviden - frys den eventuelt ned, til at bage marengs af en anden dag)
90 g sukker
½ dl piskefløde
3/4 dl citronsaft
Skal af ½ citron (ca. 1 spsk)

Sådan gør du med mørdejen: 
Bland hvedemel og flormelis.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne finddeler du smørret i melet, indtil det ligner rasp.
Ægget æltes i, og så samles dejen til en klump, som pakkes i madlavningsfilm og lægges i køleskabet i 30 minutters tid.

Rul mørdejen ud i en cirkel på størrelse med tærtefadet inkl. dets siderne. (Rul eventuelt ud mellem 2 stykker bagepapir).
Læg dejen i tærtefadet (det er ikke smurt og det er uden bagepapir). Prik huller med en gaffel i bunden, og læg en pølse af sammenpresset sølvpapir langs tærtens kant, så den ikke falder ned, når den bages.
Forbag tærtebunden i en 175 grader forvarmet ovn i 15 minutter.
Imens tærtebunden bages kan du begynde på fyldet.

Sådan gør du med fyldet: 
Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Pisk piskefløden, citronsaft og fintrevet citronskal i.
Hæld fyldet over tærtebunden.
Skru ned for ovnvarmen til 150 grader og bag tærten i 40 minutter.
Tærten har fået tilstrækkeligt, når fyldet lige akkurate "skælver" i midten.

Tærten kan serveres lun og kold, og f.eks. med flødeskum eller frisk frugt.

Holdbarhed og opbevaring: 
Hvis tærten ikke spises lun, så skal tærte opbevares i køleskabet. Tag den ud ca. 15-30 minutter før servering.
Tærten holder sig i 2-3 dage i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Der er mange måder at bage citrontærte på. Den mest kendte er den med marengs, men den er altså også super lækker uden marengsen. Jeg har læst mange opskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet og smagen skøn syrlig.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage