Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag.
Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den er altså også super lækker uden den søde marengs ovenpå.
Jeg har læst mange citrontærteopskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet, og smagen skøn syrlig.
Sværhedsgrad:
Middel (let, hvis du er fortrolig med mørdej)
Tidsforbrug:
Mørdej = 15 minutter, 30 minutter på køl og forbages i 15 minutter.
Fyld = 20 minutter og bages 40 minutter
Bages i og antal tærtestykker:
Tærten bages i et lille tærtefad på 21 cm. Du får ca. 5-6 stykker tærte.
Du kan selvfølgelig også bage i andre fade, eller fordoble ingredienserne og bage større potion.
Det skal du bruge til mørdejen:
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
75 g smør
1 æg
Det skal du bruge til fyldet:
1 æg og 2 æggeblommer (gem hviden - frys den eventuelt ned, til at bage marengs af en anden dag)
90 g sukker
½ dl piskefløde
3/4 dl citronsaft
Skal af ½ citron (ca. 1 spsk)
Sådan gør du med mørdejen:
Bland hvedemel og flormelis.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne finddeler du smørret i melet, indtil det ligner rasp.
Ægget æltes i, og så samles dejen til en klump, som pakkes i madlavningsfilm og lægges i køleskabet i 30 minutters tid.
Rul mørdejen ud i en cirkel på størrelse med tærtefadet inkl. dets siderne. (Rul eventuelt ud mellem 2 stykker bagepapir).
Læg dejen i tærtefadet (det er ikke smurt og det er uden bagepapir). Prik huller med en gaffel i bunden, og læg en pølse af sammenpresset sølvpapir langs tærtens kant, så den ikke falder ned, når den bages.
Forbag tærtebunden i en 175 grader forvarmet ovn i 15 minutter.
Imens tærtebunden bages kan du begynde på fyldet.
Sådan gør du med fyldet:
Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Pisk piskefløden, citronsaft og fintrevet citronskal i.
Hæld fyldet over tærtebunden.
Skru ned for ovnvarmen til 150 grader og bag tærten i 40 minutter.
Tærten har fået tilstrækkeligt, når fyldet lige akkurate "skælver" i midten.
Tærten kan serveres lun og kold, og f.eks. med flødeskum eller frisk frugt.
Holdbarhed og opbevaring:
Hvis tærten ikke spises lun, så skal tærte opbevares i køleskabet. Tag den ud ca. 15-30 minutter før servering.
Tærten holder sig i 2-3 dage i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Der er mange måder at bage citrontærte på. Den mest kendte er den med marengs, men den er altså også super lækker uden marengsen. Jeg har læst mange opskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet og smagen skøn syrlig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar