Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag.
Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den er altså også super lækker uden den søde marengs ovenpå.
Jeg har læst mange citrontærteopskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet, og smagen skøn syrlig.
Sværhedsgrad:
Middel (let, hvis du er fortrolig med mørdej)
Tidsforbrug:
Mørdej = 15 minutter, 30 minutter på køl og forbages i 15 minutter.
Fyld = 20 minutter og bages 40 minutter
Bages i og antal tærtestykker:
Tærten bages i et lille tærtefad på 21 cm. Du får ca. 5-6 stykker tærte.
Du kan selvfølgelig også bage i andre fade, eller fordoble ingredienserne og bage større potion.
Det skal du bruge til mørdejen:
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
75 g smør
1 æg
Det skal du bruge til fyldet:
1 æg og 2 æggeblommer (gem hviden - frys den eventuelt ned, til at bage marengs af en anden dag)
90 g sukker
½ dl piskefløde
3/4 dl citronsaft
Skal af ½ citron (ca. 1 spsk)
Sådan gør du med mørdejen:
Bland hvedemel og flormelis.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne finddeler du smørret i melet, indtil det ligner rasp.
Ægget æltes i, og så samles dejen til en klump, som pakkes i madlavningsfilm og lægges i køleskabet i 30 minutters tid.
Rul mørdejen ud i en cirkel på størrelse med tærtefadet inkl. dets siderne. (Rul eventuelt ud mellem 2 stykker bagepapir).
Læg dejen i tærtefadet (det er ikke smurt og det er uden bagepapir). Prik huller med en gaffel i bunden, og læg en pølse af sammenpresset sølvpapir langs tærtens kant, så den ikke falder ned, når den bages.
Forbag tærtebunden i en 175 grader forvarmet ovn i 15 minutter.
Imens tærtebunden bages kan du begynde på fyldet.
Sådan gør du med fyldet:
Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Pisk piskefløden, citronsaft og fintrevet citronskal i.
Hæld fyldet over tærtebunden.
Skru ned for ovnvarmen til 150 grader og bag tærten i 40 minutter.
Tærten har fået tilstrækkeligt, når fyldet lige akkurate "skælver" i midten.
Tærten kan serveres lun og kold, og f.eks. med flødeskum eller frisk frugt.
Holdbarhed og opbevaring:
Hvis tærten ikke spises lun, så skal tærte opbevares i køleskabet. Tag den ud ca. 15-30 minutter før servering.
Tærten holder sig i 2-3 dage i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Der er mange måder at bage citrontærte på. Den mest kendte er den med marengs, men den er altså også super lækker uden marengsen. Jeg har læst mange opskrifter igennem i bagebøger og på nettet, før jeg selv frem til denne variant. Fyldet er dejligt cremet og smagen skøn syrlig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar