En af opskrifterne i bogen hedder "Gaffelkager", og det lød skægt, så mit bagevalg faldt tilfældigt på dem. Men men men... da alle ingredienserne var blandet i skålen, så havde jeg en fin melblanding, men ikke en sammenhængende dej. For at samle dejen tilføjede jeg et ekstra æg og lidt vand.
Gaffelkagerne smager ganske fint til en kop kaffe, men kunne efter min smag sagens klare mere vanilie. Mine kollegaer synes de smagte ganske fint, og en sagde oven i købet, at hun bedre kunne lide gaffelkagerne i forhold til mandelkransene. Hvor er det dejligt, at vi ikke alle har samme smag, for det ville være så kedeligt.
Sværhedsgrad:
Let - kan bages med børn.
Tidsforbrug:
Ca. 2 time. 20 minutter på at samle dejen, 1 time på køl og 40 minutter på at rulle og skære/trykke dem ud.
Det skal du bruge til 80-100 stk. (dette er min tilrettede version):
500 g hvedemel
85 g smør
175 g sukker
1½ tsk vaniliesukker
2 æg
1 tsk vaniliearoma (Hvis du ikke har aroma, så brug 1 ekstra tsk vaniliesukker)
1 tsk bagepulver
Lidt koldt vand
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål.
Bland de tørre ingredienser i en skål; mel (men gem lidt ca. en lille håndfuld til at mele bordet med, når du skal rulle kagerne ud), sukker, vaniliesukker og bagepulver, og sigt det ned i skålen med smør.
Med fingrespidserne gnider du smørret ud i de tørre ingredienser til det er en grynet masse.
Lav en fordybning i midten af melblandingen og hæld de 2 æg og vaniliearoma i.
Ælt dejen sammen med nogle tsk vand, så den er en fast klump.
Læg dejen i en lukket skål eller pakket i folie i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i mindre klumper.
Rul klumperne til lange pølser på størrelse med en tommelfingers størrelse.
Skær pølserne i 3 cm stykker og tryk med en gaffel dejen flad (ca. halvt så høj som pølsen var).
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt lidt strøsukker over.
Kagerne hæver en smule i ovnen, så der skal være ca. 1-2 cm. mellem hver kage.
Der er i hvert fald til 2 bageplader.
Bag småkagerne i 12-15 minutter midt i ovnen til de er gyldne.
Opbevaring:
Kagerne opbevares i en kagedåse, og kan holde i op til 5-7 dage.
Tips!
De tørre ingredienser sigtes, for at skabe mere luft, men også for at sikre at bagepulveret er blandet godt ud i al melet.
Inspirationskilde:
"Småkager - Kræs for slikmunde" fra Neumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar