lørdag den 3. november 2012

Hurtig rabarberkage

En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til.

I min fryser gemmer sig flere poser med rabarber fra i sommers, og det er simpelthen fantastisk, at hive en pose frem en mørk efterårsdag, og bage noget som smager af sommer.

Denne kage er utrolig let at lave, og den smager dejlig - især med en klat flødeskum på.



Sværhedsgrad:
Let

Tidsforbrug:
45 minutters tilberedningstid og 35-40 minutters bagetid.

Det skal du bruge til en springform, ca. 8 stykker: 
300 g rabarber (frosne eller friske)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme (kan undlades)
2 tsk kanel (kan undlades)
½ tsk ingefær (kan undlades)
150 g sukker

2 æg
150 g smør
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

4-5 spsk sukker til at drysse over kagen
Ekstra smør og lidt rasp til formen.

Bages i
en springform på ca. 25 cm.

Sådan gør du:
Skyl og skær rabarberne i skiver på 1 cm. tykkelse.
Drys sukker, vaniljesukker og eventuel krydderierne (de kan undlades, men giver ekstra dejlig smag) over rabarberne, og rør rundt til sukker er fordelt på alle stykkerne. Stil skålen til side.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Tag en springform frem og smør og drys den med rasp.

Hvis dit smør er helt koldt fra køleskabet, så lun det over et vandbad eller i mikroovnen.
Pisk smør og sukker sammen.
Pisk æggene i.
Rør mel og bagepulver i med en grydeske (ikke piske, så bliver dejen sej).
Rør rabarberne i dejen.
Kom dejen i formen, og glat den jævnt ud.
Drys nogle spiseskefulde sukker over kagen (kanelsukker kan også bruges).
Bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter.
Kagen kan spises både lun og kold.
Du kan eventuelt forsigtigt løfte kagen over på et kagefad, når den er let afkølet, men den kan jo også sagens servers på springformens bund.

Holdbarhed og opbevaring
Når kagen er afkølet skal den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose. Hvis den ikke spises samme dag, kan du eventuelt stille den i køleskabet, og lune den før servering. Den kan holde sig fint og saftig i op til 2 dages tid.

Tip!

Kagen kan også bages med andre frugter f.eks. æbler, pærer osv. men så skal du ikke røre så meget sukker i frugtstykkerne.




2 kommentarer:

Dorte Andersen sagde ...

Rigtig god kage, fik meget ros, holde sig frisk i 2 døgn - måske også længere, men der spiste vi det sidste. Jeg blandede de friske rabarber i dejen, det fungerede fint. Tror du med fordel kunne rette mængde angivelsen af sukker, da man skal bruge 1 dl. til at drysse over rabarberne udover 150 g. der står i ingrediens listen - det kan du jo lige se på, måske er det bare mig :-) - Mange tak for opskriften.

Mulle sagde ...

1000 tak for din kommentar Dorte, jeg æææælllsker, at få kommentarer.
Jeg har opdateret opskriften lidt, så det passer med sukkeret og så rabarberne røres i dejen i stedet for at trykkes ned i til sidst.
Det var SÅ fint, at du gav dig tid til at komme med det forslag. Igen tak og rigtig god sommer.
Bagehilsner fra
Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage