mandag den 5. november 2012

K-pie

Nigellas Lawsons Key lime-pie har inspireret mig til denne pie. Den er med citroner og kondenseret mælk. Utrolig let at tilberede, og så smager den simpelthen skønt. Den er cremet uden, at det er for meget, og citronen smager lige tilpas igennem. Hvis du skal have gæster til middag i morgen, og gerne vil tilberede desserten dagen før, jamen så er det lige præcis denne kage du skal bage. Mums!

Navnet...? Tja, jeg kunne ikke skrive, at det var en Key lime-pie, men da det er a la en Key lime-pie, så blev det til en K-pie.



Sværhedsgrad:
Let

Tidsforbrug:
Max. 30 minutter og så skal kagen på køl i minimum 4 timer - gerne mere f.eks. natten over.

Det skal du bruge til en pie:
75 g smør
300 g. digestive kiks
3 dl piskefløde
3/4-1 dl citronsaft
1 dåse kondenseret mælk (stuetemperatur)
1 lille firkant mørk chokolade (pynt)

Sådan gør du:
Find et tærtefad frem, og hvis du har en bundløs version, så ser kagen flot ud i den.
Skær smørret i mindre tern og hæld det i en skål. Stil skålen til side.
Hæld kiksene i en frostpose, og læg posen på et skærebræt.
Med en køkkenrulle ruller du over kiksene til de er fint knust.
Hæld de knuste kiks ned til smørret, og med hænderne findeler du smørret i kiksene. Det får en grynet konsistens, og kan ikke samles til en hel fast dej.
Hæld blandingen i din kageform, og pres den med hænderne ud i et jævnt lag (også op ad siden).
Pisk piskefløden med en elpisker til den er som flødeskum. Hæld citronsaften i og pisk. Start med 3/4 dl. og vent med at smag efter, om du vil have mere i, til du har hældt den kondenseret mælk i.
Hæld endeligt den kondenseret mælk i flødeskummen og pisk til konsistensen igen er tyk.
Hæld blandingen over kiksebunden, og tegn et spiralmønster i toppen (det ser flot ud).
Hvis du ikke har et låg, som du kan lægge over kagen, så pas på når du dækker den til. Hvis overfladen rammers, så hænger fyldet fast.
Stil kagen i køleskabet i minimum 4 timer, gerne et døgn.
Inden servering hakker du chokoladen meget fint og drysser den henover. Du kan sagens undvære chokoladen, eller vælge at bruge bær eller frugter. Kagen smager godt uden, men kan se lidt bleg og kedelig ud - hvilket den absolut ikke er.
Lad ikke kagen stå fremme i stuetemperatur for længe, for så bliver den "optøet".

Opbevaring:
Kagen kan holde sig i køleskabet op til 3 dage.

Inspirationskilde:
Nigella Lawsons "Nigellas Køkken" og Nestlés hjemmeside.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage