søndag den 15. december 2013

Chokoladekage med varme krydderier

Chokoladekage med en tynd sprød skorpe, et blødt næsten cremet indre og dejlige varme krydderier. 

Denne chokoladekage med varme julekrydderier var et stort hit her hjemme. Den smager så skønt af krydderierne og især af lakrids på grund af aniskrydderiet. Konsistensen er helt i top, og så ser den også virkelig appetitlig med sin meget mørke farve og den kridhvide flormelis.

Kagen kan naturligvis også bages, når det ikke er jul.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og så skal kagen bages i 40-45 minutter.

Bageform: 
Kagen bages i en springform på ca. 25 cm.

Det skal du bruge til en kage (omkring 12 stykker): 
200 g mørk chokolade
200 g smør
300 g brun farin
2 æg
1 tsk kardemomme, stødt
1½ tsk nellike, stødt
1 tsk kanel, stødt
1½ tsk stjerneanispulver (eller knuste frø fra 2 anisstjerner)
120 g hvedemel
½ tsk bagepulver
30 g bage kakaopulver
50 g valnødder

Smør til springformen
Drys/si flormelis over den afkølet kage

Sådan gør du: 
Smelt chokoladen over et vandbad.
Skær chokoladen i meget små tern, og rør den ud i den varme smeltede chokolade til massen er blank og ensartet.
Tænd for ovnen på 175 grader almindelig under/over varme.
Smør springformen.
Pisk brun farin og æg sammen til en lys og luftig masse.
Rør chokoladen i.
Bland hvedemel, kakaopulver, alle krydderierne og bagepulver i en anden skål og vend det i dejen sammen med de groft hakkede valnødder.
Hæld dejen i springformen og bag kagen på anden nederste rille i 40-45 minutter. Kagen skal ikke være våd, men må gerne være lidt klæg i midten.
Du skal forvente, at kagen falder lidt sammen på midten, når den bages.
Når kagen er helt afkølet, så drysser du et fint lag flormelis over.

Tips! 

Stjerneanispulver kan købes billigt i f.eks. Tiger eller Søsterne Grene.

I stedet for flormelis kan du også vælge, at give kagen en god omgang chokoladeglasur (200 g flormelis, 40 g kakao, en spsk smør og lidt kogende vand) og drysse lidt spiseligt guldstøv over eller kandiseret violer. Guld og/eller lilla ser flot ud til den mørke chokolade.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig fint i op til 3 dage.

Inspiration: 
Denne kage er inspireret af en opskrift på Årets Julekage fra magasinet Mad! (09/2013).



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage