mandag den 2. december 2013

Kanelsnegle med marcipan og chokolade

Dejlige bløde kanelsnegle med marcipan og chokoladefyld.

"When the day is gray, give it some color". Sådan stod der på pakken med pyntehjerterne, som jeg ville sætte i disse snegle. Det fik mig sådan til at smile. Sikke et fint lille slogan. Og netop i denne grå tid, hvor vi stadig venter på julesne, så er det nødvendigt med lidt kulør på tilværelsen.

Her er en opskrift på en luksus udgave af en kanelsnegl med marcipan og chokoladefyld.



Tidsforbrug: 
30 minutters tilberedningstid og 1. hævning tager 45 minutter, 2. hævning tage 20 minutter, og så skal sneglene bages i 20 minutter.

Sværhedsgrad: 
Let-middel.

Alternativ opskrift: 
Hvis du vil se en alternativ opskrift på kanelsnegle, så kig her:

En let opskrift på kanelsnegle:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/09/en-let-opskrift-pa-kanelsnegle.html#more

Kardemommesnegle:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/kardemommesnegle.html

Et lille skjult slogan med stor smileeffekt:

Tryk på billedet for at se det i større format. 














Det skal du bruge til 8-10 stk. 
50 g smør
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
2 tsk stødt kanel
1 spsk sukker
250 g hvedemel

Fyld:
50 g smør
4 spsk brun farin
50 g mørk chokolade
50 g marcipan

Topping (kan undlades og erstattes med f.eks. chokoladeglasur):
1/2 dl sirup
25 g smør
½ dl brunfarin
Mandelsplitter (ca. 25 g)

Sådan gør du: 
Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i.
I en skål røres gæren ud i smør-mælkeblandingen
Pisk ægget i og tilsæt kanel og sukker.
Rør hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen er glat og smidig.
Læg dejen i en skål med et viskestykke over, at og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter) ved stuetemperatur.

Fyldet: 
Imens dejen hæver 1. gang tilberedes fyldet.
Hak chokoladen groft, riv marcipanen groft, og skær smørret i mindre tern.
Hæld alle ingredienserne i en lille skål, og mos det sammen til en ensartet masse med f.eks. en gaffel.
Lad fyldet stå på køkkenbordet til det skal bruges, for sætter du det i køleskabet, er det for svært at smøre ud.

Form kanelsneglene: 
Når 1. hævning er slut rulles dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 40x30 cm.
Smør fyldet på et i ensartet lag, og gerne helt til kanten.
Rul dejen sammen til en pølse, og klem dejen let sammen, så pølsen lukkes.
Skær skiver på ca. 4,5 cm.
I et fad på ca. 20-30 cm. størrelse lægges der bagepapir, og sneglene sætters derpå med ca. 2 cm. mellem hver.
Sneglene hæver og bages sammen til et brydebrød, så hvis du ønsker hver snegl skal bages for sig, så sæt dem på en bageplade med større mellemrum.
Læg et viskestykke over sneglene og lad dem hæve 2. gang i 20 minutter.

I ovnen og til slut topping:
Tænd ovnen på 180 grader almindelige under/over varme.
Efter 2. hævning bages sneglene i 20 minutter.
Imens tilberedes topping (hvis du ikke vil have topping på, så bages sneglene i alt 25 minutter).

Hæld alle ingredienserne til toppingen i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme.
Tag sneglene ud af ovnen efter 20 minutters bagning, og drys først mandelsplitterne over sneglene, for bagefter at hælde 1 spsk topping over hver.
Stil sneglene tilbage i ovnen og lad dem bage yderligere 5 minutter.
Lad sneglene afkøle i fadet, og spis dem enten lune eller helt afkølet.

Opbevaring og holdbarhed:
Når julesneglene er helt afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur. De smager lige dejligt dagen efter at de er bagt, og mister ikke sin blødhed.

Inspiration: 
Denne opskrift er inspirereret af en opskrift jeg så i Femina (38/2013) på snegle med chokolade og marcipan. Jeg har dog ændret en del i opskriften.





Jeg dryssede først mandelsplitter på efter toppingen var hældt over - gør det omvendt, så sidder splitterne fast. 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage