Når det er adventssøndage, så er det oplagt, at bage denne
krydderkage. Kagens kryddersmag er fin, og den smager af "jul".
Desuden er den let at tilberede.
Jeg satte juletræslys i kagen, men du kan selvfølgelig også
bruge fødselsdagslys. Og hvis du har noget stjernekrymmel, så ville det også være flot, og passe til temaet.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og kagen skal bages i
35 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage, bagt i en randform på 22 cm.
125 g smør
100 g brun farin
2 æg
280 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
80 g flormelis
1 1/4 dl mælk
Pynt:
75 g flormelis
Nogle spsk kogende vand
4 røde julelys (eller hvide)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader alm. under/over varme.
Skær smørret i mindre tern og pisk det godt sammen med den
brune farin.
Pisk et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og flormelis i en
anden skål.
Pisk forsigtigt melblandingen og mælken i dejen skiftevis.
Smør randformen og hæld dejen i.
Bag kagen i 35 minutter.
Når kagen har kølet i 5-10 minutters tid, så vender du den
ud af formen.
Skær 4 små huller til lysene.
Bland ingredienserne til glasuren og hæld den over kagen,
også i hullerne til lysene.
Sæt straks lysene i kagen, så glasuren bliver fast og holder
på lysene.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst samme dag som den er bagt, men kan også
spises dagen efter f.eks. med smør på. Når kagen er helt afkølet, skal den
opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Inspiration:
Denne opskrift og ide med lysene er fra Den Blaa Bagebog
udgivet af Tørsleffs Husmoder Service.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar