søndag den 1. december 2013

Adventskage

Julens krydderkage pyntet som adventskrans. 

Når det er adventssøndage, så er det oplagt, at bage denne krydderkage. Kagens kryddersmag er fin, og den smager af "jul". Desuden er den let at tilberede.

Jeg satte juletræslys i kagen, men du kan selvfølgelig også bruge fødselsdagslys. Og hvis du har noget stjernekrymmel, så ville det også være flot, og passe til temaet. 



Tidsforbrug:
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og kagen skal bages i 35 minutter.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 1 kage, bagt i en randform på 22 cm.
125 g smør
100 g brun farin
2 æg
280 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
80 g flormelis
1 1/4 dl mælk

Pynt:
75 g flormelis
Nogle spsk kogende vand
4 røde julelys (eller hvide)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader alm. under/over varme.
Skær smørret i mindre tern og pisk det godt sammen med den brune farin.
Pisk et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og flormelis i en anden skål.
Pisk forsigtigt melblandingen og mælken i dejen skiftevis.
Smør randformen og hæld dejen i.
Bag kagen i 35 minutter.

Når kagen har kølet i 5-10 minutters tid, så vender du den ud af formen.
Skær 4 små huller til lysene.
Bland ingredienserne til glasuren og hæld den over kagen, også i hullerne til lysene.
Sæt straks lysene i kagen, så glasuren bliver fast og holder på lysene.

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst samme dag som den er bagt, men kan også spises dagen efter f.eks. med smør på. Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.

Inspiration:

Denne opskrift og ide med lysene er fra Den Blaa Bagebog udgivet af Tørsleffs Husmoder Service.






Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage