En saftig krydderkage med frisk æble, svesker og mandelstykker.
Da jeg så en opskrift med brunt bagepulver, som ikke var en ølkage, så fik jeg straks lyst til at bage den. Det smager nemlig fantastisk, når kager er bagt på brunt bagepulver.
Kagen smager af jul, og det er et dejligt saftigt twist med æblerne, svesker og de sprøde mandelstykker.
Desværre sad kagen lidt fast i min bageform, så billedet retfærdigøre ikke kagens udseende.
Det skal du bruge til 1 kage, bagt i en franskbrødsform på 2 liter:
250 g smør
250 g sukker
3 æg
300 g hvedemel
2½ dl mælk
1 pose brunt bagepulver
1 stort æble (ca. 120 g skrællet æble i små tern)
150 g svesker (grofthakkede)
50 g mandler (smuttede og groft hakkede)
Smør og rasp til bageformen.
Sådan gør du:
Start med at skælle æblet, skær det i små tern, hak sveskerne groft og kog, smut og hak mandlerne groft. Stil alle 3 ingredienser til side.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under- og overvarme.
Skær smørret i mindre tern (er det meget koldt, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad) og hæld det i en skål med sukkeret.
Pisk smør og sukker blødt, og pisk et æg i ad gangen.
I en anden skål blander du hvedemelet med brunt bagepulver.
Rør med en grydeske melblandingen og mælken i.
Rør til sidst æbletern, svesker og mandlerne i.
Smør franskbrødsformen og drys lidt rasp i.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter.
Stik i kagen og sidder der dej på, så skal den bages længere tid.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen kan spises lun og afkølet. Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur. Kagen kan holde sig i op til 4-5 dage, og smager også rigtig godt med smør på.
Tips!
Kagen kan også bages med nødder f.eks. grofthakkede valnødder.
Hvis du vil se opskriften på ølkage, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/karins-lkage.html
Den er utrolig let at bage, og du skal udelukkende bruge 4 ingredienser.
Inspiration:
Kagen er inspireret af en opskrift fra et reklame-julebagehæfte udgivet af Dr. Oetker. Jeg har dog ændret lidt på opskriften, og blandt andet udskiftet dadler med svesker.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar