En meget let opskrift på en kanelkage med pære
Denne opskrift er utrolig let, og kagen smager simpelthen fantastisk. Du kan sagens bage kanelkagen uden pære, eller du kan erstatte pære med æbler.
Når du tilføjer frugt til kagen, så bliver den mere svampet - altså på den gode måde.
Kanelkagen er også fantastisk som en klassenstimekage med chokoladeglasur. Se opskriften her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/08/ktk-klassenstimekage.html
Tilberedningstid:
30 minutters tilberedningstid og 20 minutter i ovnen.
Det skal du bruge:
400 g pære (uden skræl og skåret i både)
175 g smør
500 g sukker
600 g hvedemel
3 spsk kanel stødt
3 tsk natron
7,5 dl. kærnemælk
Ekstra kanelsukker til at drysse over kagen.
Bageform:
Kagen bages i en bageform med bagepapir på ca.25x35 cm - det er omkring halv størrelse af en almindelig bradepande.
Sådan gør du:
Skræl pærerne og skær dem i både.
Vend forsigtigt pærebådene i en lille smule mel, så synker de ikke til bunds i dejen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Bland nu sukker, mel, kanel og natron i en stor skål med en grydeske.
Hæld kærnemælken i det smeltet smør, og hæld det i melblandingen.
Rør godt til dejen er ensartet.
Hæld dejen i bageformen med bagepapir og glat dejen jævnt ud.
Læg pærebådene i dejen i et fint mønster og drys med kanelsukker over dem.
Bag kagen i ovnen i 20 minutter.
Stik i kagen og hænger der dej ved, så skal kagen have længere tid.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur. Hvis du ikke spiser kagen indenfor samme døgn, som den er bagt, så sæt den i køleskabet og tag den ud ½ times tid før du serverer den.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
2 kommentarer:
Hej
Jeg har nu bagt din kanelkage med pærer 2 gange i en form medde mål du angiver. Hvergang har jeg måttet bage den 40 min som min. for at den ikke hænger i pinden.
Er målet på formen ukorrekt eller er der fejl i bagetiden?
Med venlig hilsen
Vibeke Larsen
Kæreste Vibeke, 1000 tak for din kommentar. Jeg havde ikke opdaget fejlen, hvis du ikke havde brugt tiden på, at gøre mig opmærksom på det.
Kagen skal bages i 40 minutter. FYRRE MINUTTER. Sådan! :-)
Igen tak - og mange bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar