Denne hindbærmousse er ikke for sød, og passer derfor perfekt i f.eks. en lagkage som er sød f.eks. vaniljelagkagebunde eller chokoladebunde. Hvis du ønsker, moussen skal være sødere, så giv den lidt mere sukker. Mængden passer til to lag i en lagkage på ca. 25-27 cm. på størrelse med en springform.
Du får hurtig en skøn lagkage, ved at bage nogle vaniljebunde, give dem 2 lag hindbærmousse og et tyndt lag på toppen af lagkagen, som du inden servering pynter med friske hindbær. Uhmm...
Tidsforbrug:
20 minutter og minimum 6 timer i køleskabet.
Sværhedsgrad:
Middel - husblassen kan drille.
Det skal du bruge:
6 blade husblas
300 g hindbær cubes
120 g sukker
1 spsk citronsaft
½ l. piskefløde
Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutters tid.
Imens røres de tøet hindbærcubes (som nu er saft) sukker og citron sammen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør hindbær og flødeskum sammen.
Smelt husblassen over et vandbad.
Rør en spiseskefuld mousse (den er tynd, men skal nok stive efter noget tid på køl) i husblassen ad gangen. På den måde afkøles husblassen langsomt.
Når husblassen er rørt ud med så meget mousse, at det har stuetemperatur, så rører du alt sammen.
Dæk skålen til og stil moussen på køl i minimum 6 timer og meget gerne natten over.
Du kan sagens bruge andre bær, hvis du ikke er til hindbær f..eks. jordbær, blåbær osv.
Hindbær cubes. Det er en genial opfindelse fra Frigodan - så slipper du selv for at koge og si kernerne fra hindbærene. (Og nej, jeg får ikke reklamepenge, for at skrive det - hø hø - jeg synes simpelthen bare, at det ér godt). |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar