Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund
Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tilstrækkeligt, så er det stort set umuligt, at lade være med, at spise et stykke mere. Min storesøster og jeg spiste os i hvert fald til en sød mavepine.
Dette er desuden en meget let opskrift, og du skal f.eks. ikke bruge æg. Kagen kan serveres med frisk frugt.
Sværhedsgrad:
Let (middel, hvis du ikke er fortrolig med husblas).
Tidsforbrug:
30-45 minutters tilberedningstid, og minimum 2 timer på køl - gerne natten over.
Det skal du bruge til 1 kage (ca. 14-16 stykker):
Bunden
250 g digestive kiks (ca. ½ pakke)
100 g mørk chokolade (gem et lille stykke til pynt)
125 g smør
Fyldet
200 g flødeost naturel
2 tsk vaniliesukker
150 g sukker
½ l piskefløde (38 %)
150 g nougat
4 blade husblas
Pynt
Riv et lille stykke af chokoladen fint, og drys chokoladen over kagen, inden den serveres.
Formen:
Denne cheesecake er tilberedt i en springform på 26 cm. Men du kan naturligvis også lave den i andre forme, også hvor kanten ikke kan tages af. Firkantet stykker smager jo lige så dejligt.
Sådan gør du:
Bunden
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint.
Hak chokoladen fint.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks og chokoladen ned i gryden og rør det sammen.
Chokoladen smelter og det er hensigten.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne eller en dejskraber.
Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.
Fyldet
Med en elpisker pisker du osten, vaniljesukker og sukker godt sammen.
Smelt nougaten over et vandbad med kogende vand.
Pisk nu piskefløden til flødeskum og rør den smeltede nougat i.
Rør osteblandingen i.
Husblas i ostefyldet
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Knug vandet fra og smelt husblassen over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af ostefyldet ned til den smeltede husblassen og rør.
Gentag indtil husblassen er kølet af, så kan du røre alt sammen.
Hæld fyldet over kiksebunden, glat den pænt og jævnt ud, og stil kagen på køl til den skal serveres.
Når kagen skal serveres, så river du chokoladen fint og drysser den over. Tag forsigtigt ringen af formen (skær evt. langs kanten), og anret kagen på et serveringsfad.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i køleskabet. Dæk kagen til, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.
Kagen smager skønt 2-3 dage efter at den er tilberedt.
Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar