Saftige muffins med vanilje
Når jeg sån' får lyst til at bage sidst på aften, så bliver det tit til muffins, for de er hurtige at tilberede - og jeg får min bagelyst styret.
Disse vaniljemuffins er bagt med kærnemælk, og så er kagerne tit mere saftige, og smager stadig friskbagte dagen efter.
Hvis det skal være luksus vaniljemuffins, så kan du give dem vaniljefrosting på toppen.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid og ca. 18-20 minutters bagetid.
Bages i:
Vaniljemuffinsene er bagt i en silikone muffinform med papirforme.
Det skal du bruge til 12 muffins:
280 g hvedemel
200 g sukker
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk vaniljearoma
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rør hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne findddeler du smørret i melblandingen til det ligner rasp.
Rør kærnemælk, æg og vaniljearoma sammen i en anden skål.
Rør de våde ingredienser i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene og bag dem midt i ovnen i 18-20 minutter.
Stil i en af kagerne, og hænger der dej ved, så skal kagerne have længere tid.
Du finder opskriften på vaniljefrosting her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/vaniljefrosting.html
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Kagerne smager allerbedst samme dag eller dagen efter at de er bagt.
Hvis alle kagerne ikke bliver spist, så er de oplagte at bruge i hjemmelavet romkugler eller studenterbrød, så frys eventuelle rester ned.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar