Har du også tit nogle overmodne bananer i dit skab. Det har vi hjemme hos os, og derfor forsøger jeg tit, at få brugt bananerne i forskellige retter eller kager - jeg er nemlig imod madspild.
Du kan bruge bananerne i en god banankage eller bananpandekager, men du kan også bage bananboller. Det allerbedste ved bollerne er, at de ikke skal hæve, for de er bagt på bagepulver og natron. Meget let!
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutter på at tilberede dejen, og så skal bollerne bages i 15-20 minutter til de er gyldne.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 7-8 boller:
250 g bananmos (ca. 3 mellemstore bananer)
1 æg
3 dl kernemælk (måske du også kan bruge minimælk, men så skal du nok nøjes med 2-2½ dl.)
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
½ tsk fint salt
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
Ekstra mel til bordet.
Bages på bradepande med bagepapir.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Skræl og mos bananerne.
Rør æg og kernemælken i.
I en anden skål blander du de tørre ingredienser, og rører/ælter det i dejen.
Del dejen i 7-8 klatter.
Dejen er klisteret, og hænger fast i hænderne, så drys mel på bordet, og rul dejklatterne til boller, som du lægger på bagepapiret.
Du kan også forme bollerne til kranse.
Rul en dejklat til en lang pølse på ca. 30-40 cm.
Fold dejen på midten, så den er samlet i den ene ende, og har 2 løse ender i den anden ende.
Sno dejen og luk de 2 løse ender med den samlet ende, ved at klemme dejen sammen.
Der er meget mel på bollerne/kransene, men det gør ikke noget for de er ikke tørre, så længe du ikke ælter mere mel ind i bollerne, men alene bruger melen til at forme bollerne/kransene med.
Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne, og lyder hule når du banker let på dem.
Holdbarhed og opbevaring:
Bananbollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men de kan også sagens spises dagen efter, men der er de lidt tørre. Du kan eventuelt riste dem på en brødrister.
Når bollerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Inspiration:
Jeg læste om bananbrødkranse i et blad, og opskriften var vist fra en af Sif Orellanas bøger. Denne opskrift er "mulleficeret", og jeg bruger en anden meltype, kernemælk i stedet for ylette og tilføjer også et æg. Men hvis du vil se Sifs opskrift, så fandt jeg den lige præcis på nettet her: http://www.skolemaelk.dk/foraeldre/opskrifter-madpakker/opskrifter/vis-opskrift/?recipe=379
Ingen kommentarer:
Send en kommentar