Ristet græskarkerner med flagesalt
Hvis du skal bruge græskar f.eks. hokkiodo til suppe, boller eller kage, så kan du riste kernerne og bruge dem som en lille snack eller eventuelt til drys på suppen.
Det er lidt noget snask, at få kernerne fra det travlede græskarfyld, men hvis du skyller med rigeligt vand, så går det noget lettere.
Jeg synes kernerne blev lidt for seje, og har efterfølgende læst, at man også kan koge kernerne, før de ristes i ovnen, og måske det tager noget af sejheden. Hvis du har erfaringer, så del meget gerne med mig.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 10 minutter på at skylle kernerne, så skal de tørre i nogle timer, gerne til næste dag, og så skal de ristes i ca. 20-30 minutter.
Sådan gør du:
Fra 1 mellemstort hokkiodo græskar kommer der ca. 3 dl. græskarkerner. Du kan også bruge kerner fra andre spisegræskar.
Skyld fyldet/travlerne fra kernerne, og si vandet fra.
(Her er det, at du kan vælge at koge kernerne i ca. 15-20 minutters tid i letsaltet vand. Jeg har ikke prøvet det - men flere skiver, at de gør sådan - OG så skulle de ikke blive seje).
Bred kernerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem tørre til næste dag. (Jeg tørrede kernerne på noget køkkenrulle og det kan ikke anbefales, for græskarkernerne hang fast i køkkenrullen. Jeg brugte en del tid på at tage dem af papiret).
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bred græskarkernerne ud over et stykke bagepapir på en bradepande.
Drys flagesalt over - du kan også vende kernerne i olie med krydderier eller i soya eller balsamico.
Rist kernerne i ovnen til de begynder at popper. Det lyder lidt som popcorn.
Det tager mellem 15-30 minutters tid.
Lad græskarkernerne køle af før du serverer dem.
Holdbarhed og opbevaring:
De ristede græskarkerner kan holde sig i 5 dages tid i en kagedåse et tørt sted.
Inspiration:
Jeg læste en opskrift på ristede græskarkerner i et blad, måske var det magasinet Mad! Desværre kan jeg ikke helt huske hvilket blad. Jeg var også forbi adskillige opskrifter på nettet, før jeg valgte denne fremgangsmåde.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar