søndag den 12. oktober 2014

Ovnristet græskarkerner

Ristet græskarkerner med flagesalt

Hvis du skal bruge græskar f.eks. hokkiodo til suppe, boller eller kage, så kan du riste kernerne og bruge dem som en lille snack eller eventuelt til drys på suppen.

Det er lidt noget snask, at få kernerne fra det travlede græskarfyld, men hvis du skyller med rigeligt vand, så går det noget lettere.

Jeg synes kernerne blev lidt for seje, og har efterfølgende læst, at man også kan koge kernerne, før de ristes i ovnen, og måske det tager noget af sejheden. Hvis du har erfaringer, så del meget gerne med mig.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Ca. 10 minutter på at skylle kernerne, så skal de tørre i nogle timer, gerne til næste dag, og så skal de ristes i ca. 20-30 minutter.

Sådan gør du: 
Fra 1 mellemstort hokkiodo græskar kommer der ca. 3 dl. græskarkerner. Du kan også bruge kerner fra andre spisegræskar.

Skyld fyldet/travlerne fra kernerne, og si vandet fra.

(Her er det, at du kan vælge at koge kernerne i ca. 15-20 minutters tid i letsaltet vand. Jeg har ikke prøvet det - men flere skiver, at de gør sådan - OG så skulle de ikke blive seje).

Bred kernerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem tørre til næste dag. (Jeg tørrede kernerne på noget køkkenrulle og det kan ikke anbefales, for græskarkernerne hang fast i køkkenrullen. Jeg brugte en del tid på at tage dem af papiret).

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bred græskarkernerne ud over et stykke bagepapir på en bradepande.
Drys flagesalt over - du kan også vende kernerne i olie med krydderier eller i soya eller balsamico.
Rist kernerne i ovnen til de begynder at popper. Det lyder lidt som popcorn.
Det tager mellem 15-30 minutters tid.

Lad græskarkernerne køle af før du serverer dem.

Holdbarhed og opbevaring: 
De ristede græskarkerner kan holde sig i 5 dages tid i en kagedåse et tørt sted.

Inspiration: 
Jeg læste en opskrift på ristede græskarkerner i et blad, måske var det magasinet Mad! Desværre kan jeg ikke helt huske hvilket blad. Jeg var også forbi adskillige opskrifter på nettet, før jeg valgte denne fremgangsmåde.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage