Rødbedekage med chokolade og hasselnødder, toppet med creme cheese frosting
Kan du lige gulerodskage med creme cheese frosting? Jamen så vil du ææææælske denne rødbedekage. Jeg serverede den til et bogklubmøde, og den var et kæmpe hit - selv hos de mindre kageglade.
På grund af rødbederne troede jeg, at kagen ville blive rødlig i farven, men det gør den ikke. Dejen er meget rød, men når den er bagt forsvinder den røde farve.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Det tager ca. 30 minutter at tilberede kagedejen, kagen skal bages i 35 minutter, og det tager ca. 15 minutter at tilberede toppingen.
Det skal du bruge til én kage:
2 æg
2 dl sukker
3/4 dl smagsneutral madolie f.eks. rapsolie
3 dl rødbeder (ca. 2 mellemstore)
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
100 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
Kagen bages i en springform på 25-26 cm smurt med smør og drysset med hvedemel.
Creme cheese frosting:
200 g smørost neutral
50 g stuetempereret smør
1½ dl. flormelis
1 tsk vaniljesukker
20 g mørk chokolade
Ca. 5-10 hasselnødder
Sådan gør du:
Skræl og riv rødbederne groft.
Tænd ovnen på 175 g almindelig under/over-varme.
Smør din form og drys mel på.
Pis æg og sukker lyst og luftigt.
Rør madolie og de revet rødbeder i.
Rør mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kanel sammen i en skål for sig selv, så alt er godt blandet sammen. Rør melblandingen i dejen.
Hak chokoladen og hasselnødderne groft, og rør det i dejen.
Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-40 minutter. Stik i kagen og hænger der dej ved, så skal den have længere tid.
Når kagen er kølet af, rører du creme cheese frosting og smørre på kagen.
Pisk osten, smør (hvis smørret kommer lige fra køleskabet, så lun det let i en mikroovn eller over et vandbad med kogende vand), flormelis og vaniljesukker.
Hvis frostingen er for fast, så giv den lidt mælk.
Smør frostingen over kagen i et jævnt lag.
Hak chokoladen semi-groft og hasselnødderne groft, og drys det over.
Stil kagen på køl indtil den skal serveres. Tag den ud ca. 15-30 minutter før den skal spises.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet, når den har fået frosting på. Indtil kagen får frosting på, kan den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose.
Kagen kan holde sig 2-3 dage på køl.
Inspiration:
Denne opskrift en en "mullefikation" af en opskrift på chokolade- og rødbedekage fra "Vild med chokolade" af Elisabeth Johansson. Jeg har givet kagen flere krydderier, og valgt en anden tilberedningsmetode, og lidt mere ost i frostingen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar