lørdag den 11. oktober 2014

Græskar-boller

Boller med græskar, -kerner, gulerod og solsikkefrø.

Op til Halloween sælges der græskar i stor stil, og jeg fik den ide, at bruge hokkiodo græskar i nogle boller sammen med nogle revet gulerødder. Det smagte virkelig godt, og kan klart anbefales. Jeg bagte bollerne da vi var i Lalandia med nogle venner, og alle synes at de smagte dejligt.

Resten af græskarret kan du bruge til en græskartærte eller græskarsuppe. Hvis du slet ikke vil have græskar i bollerne, så kan du erstatte græskarret med gulerødder.



Det skal du bruge til ca 16 stk.
2 gulerødder (ca. 3 dl groftrevet gulerødder)
1/4 hokkiodo græskar (ca. 4 dl groftrevet græskarkød)
3/4 pk gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
3 dl lunken vand
1 dl creme fraise
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
1 dl grahamsmel
1 tsk kardemomme, stødt
7 dl hvedemel

1 æg til pensling
Græskarkerner til toppen

Tilberedningstid
I alt omkring 2 timers tid. 
20-30 minutter på tilberedning af dejen, 1. hævning 45 minutter, forme bollerne, 2. hævning 30 minutter, bages 25-30 minutter. 

Sværhedsgrad
Let. 

Bages på:
Bradepande med bagepapir ved 220 grader almindelig over/under-varme. 

Sådan gør du: 
Skræl og riv gulerødderne og græskarret groft. Stil det til side. 
Smuldre gæren i en skål. Rør gæren ud i vandet.
Rør creme fraise, salt og sukker i. 
Rør de revet gulerødder og græskar i. 
Rør græskarkerner, solsikkefrø, havregryn, grahamsmel og kardemomme i. 
Rør hvedemelet i. Dejen er meget klisteret. 
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve 45 minutters tid. 

Efter første hævning, deles dejen i 16 klatter, som du former til boller og lægger på bagepapiret. Dyp hænderne i mel, så dejen ikke hænger for meget fast. Men pas på, at du ikke ælter for meget mel ind i bollerne.
Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 2. gang i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader.
Pensel bollerne med pisket æg og drys græskarkerner over.
Bag bollerne i 25-30 til de er gyldne og lyder hule, når der let bankes på dem.

Holdbarhed og opbevaring: 
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men kan også sagens spises dagen efter, der er de bare en lille snert tørre - ikke meget, men nok til at jeg skriver de er bedst første dag.
Når bollerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage