onsdag den 8. juli 2015

Bagt vanilje cheesecake med creme fraise topping


 
Tung og cremet vaniljecheesecake 

Hvis du spørger mig - så er jeg allermest glad for en kold cheesecake. De bagte kan godt blive lidt for tørre eller smage for meget af æggekage.

MEN... (trommesolo) denne opskrift er en af de gode på en bagt version. Kagen er tung, men stadig cremet og lækker. Den smager skønt af vanilje og kan serveres med en frugt sauce eller friske bær. Mums - den skal bages igen en anden gang.

Sværhedsgrad: 
Let

Tilberedningstid: 
45 minutter og 30 minutters bagetid i alt Plus minimum 2-3 timer på køl. 

Antal og bageform: 
Antal stk. ca. 8 
Bages i smurt springform på ca. 20-22 cm. 

Kiksebunden
75 smør 
200 g digestive kiks 

Smør til springformen 

Ostefyld
400 g flødeost naturel 
2 æg 
100 g sukker
½ stang vanilje 

Creme fraise topping 
50 g sukker 
4 dl creme fraise 
½ stang vanilje 

Sådan gør du 
Smør springform
Smelt smørret. 
Knus kiksene med kagerulle i en pose. 
Rør kiksekrummerne i smørret. 
Fordel kiksemassen i bunden af springformen i jævnt lag, og tryk kikseblandingen ned med fingerne. 
Stil formen til side imens du tilbereder ostefyldet. 

Ostefyld: 
190 grader almindelig under-over-varme. 
Del vaniljestangen i 2 og halver den på langs. 
Skrab vaniljekornene ud, og tag 1 spsk af sukkeret og bland/mas kornene med sukkeret. 
Pisk vaniljesukkeret med sukker, æg og flødeost til en jævn blanding. 
Hæld fyldet over kiksebunden. 
Bag kagen i ovnen i 25 minutters tid til fyldet har sat sig og ikke blævre. 
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i 10 minutter. 
Lad ovnen forblive tændt, for toppingen skal også bages. 

Creme fraise topping: 
Del vaniljestangen i 2 og halver den på langs. 
Skrab vaniljekornene ud, og tag 1 spsk af sukkeret og bland/mas kornene med sukkeret. 
Rør vaniljesukker, sukker og creme fraise godt sammen. 
Hæld det over den let afkølet kage, og bag kagen i 15-20 minutter til toppingen er fast og ikke blævret. 
Stil kagen i køleskabet i 2-3 timers tid, og gerne længere tid f.eks. natten over. 

Servering: 
Skær langs springenformens kant med en kniv. Træk ikke kniven op og ned, men skær i et langt tag, for ellers blandes kagens indhold sammen, og det ser ikke pænt ud. 
Tag ringen af springformen, og sæt kagen på dit serveringsfad. 
Kagen kan sagens servers alene, men er også utrolig lækker, hvis den serveres med frisk frugt, fugtmos - eller sauce eller f.eks. chokolade eller karamelsauce. Hvis du servere kagen uden tilbehør, så skal du huske på, at en bagt cheesecake er mere "tør" og tæt i konsistensen. 

Inspiration: 
Annemette Voss fra "Den store Bagedyst" - opskriften er også i hendes bog "Bagelyst". Annemette servere kagen med varm blåbærsauce, og opskriften på denne er: 

300 g blåbær (friske eller frosne) 
½ dl vand
50 g sukker 
Evt. citronsaft

Ingredienserne småkoges sammen indtil sukkeret er smeltet. (Smag eventuelt til, om der skal mere sukker i). 


Kiksebunden presses jævnt ned i formens bund

Ostefyldet før bagning
Ostefyld efter bagning 
Creme fraise topping før bagning

Så er kagen klar til servering

Den kan spises uden sauce, frugt eller bær

Meeeennn den er nu allerbedst med lidt tilbehør 


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage