En sand sommerkage er med brombær og serveres med iskold creme fraise Da pigerne fra bogklubben skulle på besøg, var det dejligt varmt og solrigt. Vi skulle have kage - selvfølgelig. Men sådan et vejr lægger ikke op til en tung varm kage, meeeen til en kage med sommerbær. Der lå en pose brombær i min fryser fra en dag, jeg var på brombærjagt med min far. De var oplagte, at bruge til kagen til bogklubben. Du kan selvfølgelig bruge friske bær og en anden bærtype som hindbær, ribs, solbær eller skovbær.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid og 45 minutters bagning.
Det skal du bruge til en kage bagt i en springform på ca. 22 cm. (omkring 8 stk):
3 æg
100 g sukker
120 hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
300 g brombær
50 g mandelflager
3/4 dl appelsinsaft eller lignende f.eks sukkerlage fra frugt/bær på dåse eller juice.
2 spsk flydende honning
Smør til formen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Sigt det i dejen og rør forsigtigt rund med en grydeske (ikke piske).
Smør springformen og fordel dejen i formen.
Læg bærene over dejen.
Drys mandelflager over.
Hæld appelsinsaft og honningen over.
Bag kagen i ovnen i 45 minutter. Hvis kagen bliver for mørk, så læg folie over.
Lad kagen køle af i formen.
Kagen kan spises både lun og kold. Server den med iskold creme fraise til.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst samme dag som den er bagt. Hvis du har kage i overskud, så opbevar den i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar