En bombe af en cheesecake - et stykke er rigeligt, men du vil alligevel gerne have mere. Den eneste ulempe ved denne kage er, at du skal have tålmodighed, for den tager lidt mere tid at bage end en ganske simpel cheesecake med en slags fyld.
Sværhedsgrad
Middel
Tidsforbrug
I alt omkring 2 timers tilberedningstid.
15 minutter på bunden, 30 minutter på fyldet, 30-45 minutters køletid, 30 minutter på de karamelliserede nødder, 10 minutter på chokoladetoppingen, og endeligt omkring 2 timer på køl.
Tilberedes i
En springform på omkring 25 cm. eller på et fad med en kagering.
Det skal du bruge til 1 kage
Bund
200 g digestive kiks
50 g valnødder
125 g smør
Fyld
4 dl piskefløde
200 g flødeost naturel
1 tsk vaniljesukker
150 g sukker
1½ plade husblas
Til chokoladefyldet bruges endvidere
100 g mørk chokolade
½ tsk kanel
1½ plade husblas
Karamelliserede nødder
50 g valnødder
50 g mandler
75 g brun farin
50 g smør
2 spsk mælk
½ spsk hvedemel
Topping
3/4 dl piskefløde
175 g mælkechokolade
Sådan gør du - start med bunden
Knus kiksene fint (f.eks. med en kagerulle i en pose eller med en blender).
Hak valnødderne meget fint.
Smelt smørret og hæld kiks og valnødderne i.
Hæld blandingen i din springform og pres den jævnt ned med fingrene eller en dejskraber.
Sæt springformen i køleskabet.
Så tilberedes fyldet
Pisk piskefløden til flødeskum i en skål.
I en anden skål pisker du flødeosten, vaniljesukker og sukker sammen.
Rør nu ingredienserne sammen.
Tag halvdelen af fyldet fra, og sæt det i køleskabet.
Rør ½ tsk kanel i.
Smelt chokoladen over et vandbad og rør den i fyldet.
Opblød husblassen i 5-10 minutter (se på pakken), og smelt den over et vandbad.
Rør chokoladefyldet med husblassen. Hæld nogle spiseskefulde ad gangen i den varme husblas, så det afkøles langsomt.
Hæld fyldet over kiksebunden, glat det jævnt ud og sæt springformen tilbage i køleskabet.
Imens chokoladefyldet stivner, så tilberedes de karamelliserede nødder
Kog og smut mandlerne.
Hak valnødderne og mandlerne groft.
Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på din bradepande.
Hæld alle ingredienserne i en gryde.
Rører rundt ved middelvarme indtil sukker og smør er smeltet.
Hæld blandingen på bradepanden, og glat den ud med en grydeske (pas på den er meget varm).
Bag nøddebunden i 10-12 minutters tid, den vil boble op og koge, og må helst ikke være alt for brun i kanterne, for så smager den brændt.
Når nødde-karamellen afkøles, så bliver den hård og sprød, og kan deles i flere små og mellemstore stykker.
Så skal vaniljefyldet have husblas og på kagen
Opblød husblassen i 5-10 minutter (se på pakken), og smelt den over et vandbad.
Rør vaniljefyldet med husblassen. Tag nogle spiseskefulde ad gangen i den varme husblas, så det afkøles langsomt.
Læg forsigtigt med en stor ske vaniljefyldet over chokoladefyldet, glat det jævnt ud og sæt springformen tilbage i køleskabet.
Slut af med chokoladetoppingen
Når vaniljefyldet er overfladestivnet (det tager vel omkring 45 minutters tid), så kan du tilberede chokoladetoppingen.
Varm piskefløden i en gryde.
Imens hakkes chokoladen groft.
Tag gryden af varmen, og rør chokoladen ud i fløden til den bliver cremet og glat.
Brug en spiseske til at hælde chokoladen over vaniljefyldet. Start fra midten og ud.
Drys til sidst stykker af de karamelliserede nødder over.
Sæt kagen tilbage i køleskabet ind til den skal serveres.
Tag kagen ud 10 minutters tid før servering, og skær langs kanten af springformen/kageringen, før du tager den af kagen.
Holdbarhed og opbevaring
Cheesecaken kan holde sig i køleskabet i 3-4 dages tid - hvis det får lov til at stå så længe. Den skal helst stå i en lukket beholder, så den ikke tager smag af de andre varer i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Det er ikke uden stolthed, at jeg kan skrive, at denne cheesecake er af helt egen opfindelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar