tirsdag den 13. oktober 2015

Havregrødspandekager med blåbær

Pandekager med havregrød i stedet for hvedemel

Har du lidt havregrød i overskud? Så lad være med at smide det ud. Gem det i køleskabet, og rør det i en pandekagedej indenfor 1-2 dages tid.

Konsistensen på pandekagerne er meget lig dem med hvedemel, men de er noget sundere og med gode fiber. Hvis du vil have pandekagerne mere søde, så mos en banan i dejen.


Tidsforbrug
15 minutter på dejen og omkring 30-40 minutters stegetid.

Sværhedsgrad 
Let.

Det skal du bruge til 4 personer
2 dl havregryn
5 dl mælk
½ tsk salt
2 spsk sukker
3 æg
½ tsk kardemomme
250 g blåbær (enten frosne eller friske)

Sådan gør du
Kog havregryn, mælk, salt og sukker til en grød.
Når grødet er kølet af, blander du de øvrige ingredienser i.
Steg pandekagerne i smør på panden ved middelvarme.
De er lidt mere porøse i dejen, og skal derfor vendes forsigtigt.

Her er nogle forslag til alternativ smag;
Du kan f.eks. revet æble, skovbær eller andre bær eller frugter.
Du kan også bruge andre krydderier f.eks. vaniljesukker, kanel, revet citron- eller appelsinskal, forskellige frø/kerner f.eks. solsikke. Kun fantasien sætter grænserne.

Holdbarhed og opbevaring
Hvis pandekagerne ikke spises med det samme, så skal de opbevares i køleskabet. Her kan de holde sig i 2-3 dages tid.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet op efter en del søgning på nettet. Ideen kom fra en af pigerne i min lille søns mødregruppe.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage