Pandekager med havregrød i stedet for hvedemel
Har du lidt havregrød i overskud? Så lad være med at smide det ud. Gem det i køleskabet, og rør det i en pandekagedej indenfor 1-2 dages tid.
Konsistensen på pandekagerne er meget lig dem med hvedemel, men de er noget sundere og med gode fiber. Hvis du vil have pandekagerne mere søde, så mos en banan i dejen.
Tidsforbrug
15 minutter på dejen og omkring 30-40 minutters stegetid.
Sværhedsgrad
Let.
Det skal du bruge til 4 personer
2 dl havregryn
5 dl mælk
½ tsk salt
2 spsk sukker
3 æg
½ tsk kardemomme
250 g blåbær (enten frosne eller friske)
Sådan gør du
Kog havregryn, mælk, salt og sukker til en grød.
Når grødet er kølet af, blander du de øvrige ingredienser i.
Steg pandekagerne i smør på panden ved middelvarme.
De er lidt mere porøse i dejen, og skal derfor vendes forsigtigt.
Her er nogle forslag til alternativ smag;
Du kan f.eks. revet æble, skovbær eller andre bær eller frugter.
Du kan også bruge andre krydderier f.eks. vaniljesukker, kanel, revet citron- eller appelsinskal, forskellige frø/kerner f.eks. solsikke. Kun fantasien sætter grænserne.
Holdbarhed og opbevaring
Hvis pandekagerne ikke spises med det samme, så skal de opbevares i køleskabet. Her kan de holde sig i 2-3 dages tid.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet op efter en del søgning på nettet. Ideen kom fra en af pigerne i min lille søns mødregruppe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar