Saftige gulerodsmuffins med krydderier
Disse muffins bagte jeg til et arrangement med min store søns fodboldklub. Muffins behøver ikke være søde, og kan også sagens bages som tilbehør eller erstatning for boller til et morgenbord.
Jeg har givet dem en del krydderier og erstattet noget af hvedemelet med grahamsmel. Hvis du vil bage dem som søde muffinskager, så skal du blot give dem mere sukker.
Sværhedsgrad
Meget let - kan med fordel bages med børn.
Tidsforbrug
30 minutters tilberedningstid og bages i 20 minutter.
Bages i
Bages i smurt muffinsform eventuelt med papirsforme.
Det skal du bruge til 12 stk.
75 g smør
½ dl creme fraise
2 dl mælk
1/4 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød
½ tsk ingefær
½ tsk kardemomme
60 g sukker
125 g revet gulerødder
3 tsk bagepulver
100 g grahamsmel
200 g hvedemel
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret.
Imens røres med en grydeske creme fraise, mælk, krydderier, sukker og gulerødder i en skål.
Rør det smeltet smør i.
I en anden skål blander du bagepulver, grahamsmel og hvedemel.
Rør det let i den våde dej - rør ikke for hård og længe, så bliver dejen lang og kagerne tunge.
Smør dine muffinsforme og hæld dejen i.
Bag kagerne i midten af ovnen i 20 minutter.
Stik i en af kagerne, og hænger der dej ved, så skal de have længere tid.
Lad kagerne køle af i formen.
Holdbarhed og opbevaring
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder - når de er helt afkølet.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men de kan også sagens gå an dagen efter.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift :-)
Hvis du ikke har creme fraise, kan du f.eks. bruge yoghurt naturel eller lidt mere mælk. Jeg kan rigtig godt lide creme fraise i muffins, så synes jeg, kagerne bliver mere saftige, men mælk kan altså sagens bruges.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar