mandag den 9. november 2015

Omvendt ananaskage

Kardemommekage toppet med karamelliserede ananas

Min springform er så slidt, at ringen er blevet lidt skæv. Det resulterede i, at karamellen løb ud af formen, og ned i bunden af ovnen, da jeg skulle bage denne omvendte ananaskage.

Pludselig lugtede der af røg, og heldigvis nåede sukkeret ikke at selvantænde, for jeg fik slukket for ovnen og luftet GODT ud inden der skete noget alvorligt. Puha hvor kan sukker blive varmt. Og kagen? Ja, den blev altså super god alligevel. Kardemommen smager skønt til de karamelliserede ananas. Den opskrift skal prøves igen en anden dag - meeennn i en anden springform.

Sværhedsgrad
Let-middel 

Tidsforbrug
Omkring 45-60 minutters tilberedningstid og så 45-50 minutters bagning. 

Bages i
25 cm springform. 

Det skal du bruge til én kage

Karamelliserede ananas
1 frisk ananas
25 g smør 
0,75 dl sukker
½ dl mørk sirup 

Kagen
50 g smør (stuetemperatur) 
1½ dl sukker 
3 spsk mørk sirup 
2 tsk vaniljesukker 
2 æg 
200 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
1 knsp fint salt 
1 tsk kardemomme, stødt 
1½ dl mælk 

Lidt mel, ca 2-3 spsk., til at vende ananas ternene i. 

Sådan gør du 
Start med at skær ananassen ud i 4-5 skiver (alt efter, hvad du kan få plads til i din springform), og tryk så midten ud med f.eks. en udstikker eller et snapseglas. Læg skiverne til side. 
Skær resten af ananassen i tern på ca. 1 x 1 cm. Sæt dem til side. 

I en gryde smelter du så smør, sukker og sirup sammen til sukkeret er opløst. 
Hæld den varme karamel i bunden af din form og læg ananas ringene på. 

Nu skal kagen tilberedes. Start med at tænde ovnen på 180 grader. 
Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukkeret sammen. Hvis dit smør er meget hårdt og køleskabskoldt, så lun det lidt i mikroovnen eller over et vandbad. 
Pisk æggene i. 
I en anden skål blander du mel, bagepulver, salt og kardemomme. 
Rør du skiftevis mel-blandingen og mælk i dejen. 
Vend ananasternene i mel (så synker de ikke til bunds i kagen), og vend dem i dejen. 
Hæld dejen i formen oven på karamel og ananas, og sæt kagen i midten af ovnen. 
Bag kagen i 45-50 minutter til den er gylden, og der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen. 

Lad kagen køle af i 10-15 minutters tid, før du løsner ringen (skær eventuelt med en kniv langs kanten først), og vender kagen om på dit serveringsfad, så de karamelliserede ananas vender opad. 

Holdbarhed og opbevaring 
Kagen kan serveres både lun og kold. Hvis den ikke spises, samme dag som den er bagt, så opbevar den i køleskabet, og lun den lidt i mikroovnen eller ovnen inden servering. 
Kagen kan holde sig op til 3 dage, men smager allermest skøn samme dag som den er bagt. 

Inspiration 
Dette er en "mullefikation" af opskriften på en "Ananaskage på hovedet", som jeg så i magasinet BoligLiv - her er opskriften taget fra bogen Kaffe og kage. I den oprindelige opskrift bruges der dobbelt op af karamellen, der er ikke ananas i dejen og i stedet for kardemomme bruges kanel. 






Kagen ser lidt ubagt ud i midten, og den kunne også sagens have tålt mere -
meeennn på grund af al røgen blev den ikke bagt tiden ud. 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage