Dejlig blød honningkage med et strejf af lakrids Honninghjerter og honningkager er lige mig. Det er noget af det, som jeg især er glad for ved juletid, og for min skyld kunne bagere sagens bage honninghjerterne allerede i oktober måned. Jeg har bagt flere honningkager, og her er endnu en. Denne gang har jeg givet kagen lidt lakrids - men ikke for meget. Og så ser kagen bare mægtig fin ud med marcipan over og især med marcipanstjernerne.
Middel
Tidsforbrug
I alt omkring 2½ times tid.
40 minutters tilberedningstid på kagen, som skal bages i 45 minutter, 10 minutter på frosting og omkring 45 minutter på at samle og give kagen marcipan på.
Det skal du bruge på én kage:
2 æg
125 g brun farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk lakridspulver
½ tsk stjerneanispulver (kan erstattes med lakridspulver)
½ tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk ingefær
250 g honning
1½ dl varm stærk te f.eks. jule- eller chai te (kan erstattes med 1 dl vand og ½ dl stærk kaffe)
Desuden 1 dl. appelsin marmelade til fyld
Frosting
150 g smør
250 g flormelis
2 spsk vanilje aroma
1 tsk kanel
2 spsk mælk
Marcipan
250 g marcipan
125 g flormelis
30 g glukosesirup
Plus ekstra flormelis til bordet
Bages i
En springform på 25 cm. med bagepapir i bunden og smurt med smør og drysset med mel på siderne.
Sådan gør du
Start med at bage kagen.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og brun farin lyst.
I en skål blander du mel, natron, bagepulver og alle krydderierne. Stil skålen til side.
Rør honningen ud i den varme te.
Rør nu skiftevis melblandingen og honning-teen i dejen.
Læg bagepapir i bunden af din form, smør den og drys mel på siderne.
Hæld dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen i 45 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
Så kan du røre frostingen sammen
Hvis smørret er køleskabskoldt så lun det i mikroovnen eller over et vandbad.
Rør så alle ingredienserne sammen. Stil frostingen på køl til 15 minutter før den skal bruges.
Kagen samles og smørres op med frosting
Skær marcipanen i mindre tern og ælt den med flormelis og glukosesirup til du har en ensartet klump. Der skal æltes godt igennem.
Pak marcipanen ind i film, og stil den til side.
Find dit serveringsfad frem, og sæt kagen på.
Skær kagen igennem, og smør appelsin marmelade på. Hvis der er skaller i marmeladen, så kan du eventuelt blende den.
Smør så frosting på den anden kage, og klap kagen sammen.
Smør nu frosting i et jævnt lag på hele kagen. Gør det så glat som muligt.
Stil kagen på køl i en lukket beholder (så frostingen ikke tager smag af de andre madvare i køleskabet).
Når frostingen er kold og fast (det tager vel 1 times tid), tager du den ud og glatter frostingen med en dejskraber dyppet i varmt vand.
Til sidst skal marcipanen på
Mål nu hvor stor kagen er, så du kan rulle marcipanen ud i rette størrelse. Jeg lægger altid 2 cm. til, så der er noget at give af. Plus det overskydende marcipan bruges til stjernerne.
Marcipanen rulles ud på et bord drysset med flormelis.
Læg forsigtigt marcipanen over kagen - du har kun ét forsøg.
Tryk nu forsigtigt marcipanen glat og tæt hele vejen rundt om kagen. Det tager tid, og du kan forsigtigt skære lidt marcipan af ad gangen. Hvis du skynder dig og trykker marcipanen ned over kagen, så får du "gardiner" i marcipanen.
Børst eventuel flormelis af marcipanen.
Brug den overskydende marcipan til stjernerne. De drysses med sigtet flormelis, før de lægges på kagen. Dup lidt vand på marcipanen, før du lægger stjernerne på.
Nu er kagen smuk og klar til servering.
Stil den på køl indtil 15 minutters tid før den skal på bordet.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i en lukket beholder i køleskabet og tages ud 15 minutters tid før servering - ellers er frostingen al for hård.
Kagen kan holde sig i op til 4 dage.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Det er med stolthed, at jeg kan skrive, at jeg selv har fundet på denne opskrift.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar