Kiksekage med mørk chokolade og smør
Min storesøster havde en del mørk chokolade i sin køkkenskuffe, som var tæt på holdbarhedsdatoens udløb. Hun tog det med hjem til mig, fordi hun mente, at jeg kunne nå at bruge det, inden det udløb. Jo jo... ganske rigtigt. Og en kage som der skal meget chokolade i, er f.eks. den gode gammeldags kiksekage.
Kiksekage er en tung fætter, så du kan sandsynligvis udelukkende spise ét stykke, men det gode ved kagen er (også), at den kan holde sig i køleskabet i flere dage.
Sværhedsgrad
Let
Tidsforbrug
30 minutters tilberedning og omkring 2 timer på køl - men gerne længere tid.
Det skal du bruge til 1 kage
225 g smør
450 g mørk chokolade
1½ dl flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
1 pakke firkantet vaniljekiks
Tips!
Du kan starte med at drysse nødder eller anden topping ned i din form, før du hælder chokoladen på. Så har du en lidt anderledes top på kagen.
Du kan også bruge chokolade med smag f.eks. appelsin eller chili.
Samles i
En rugbrøds-/franskbrødsform på 2½ liter beklædt med husholdningsfilm. Du kan selvfølgelig også bruge en anden form f.eks. en plastik bøtte. Det ser bare bedst ud, hvis kiksekagen er høj.
Sådan gør du
Hak chokoladen groft imens du smelter smørret i en gryde.
Tag gryden af varmen og rør chokoladen i indtil al chokolade er smeltet.
Rør flormelis og æggeblommerne i og rør indtil den er blank .
Beklæd din form med husholdningsfilm.
Hæld chokolade i bunden og læg så kiksene på, gentag med chokolade og kiks og slut med et lag chokolade.
Læg film over formen og stil den på køl i minimum 2 timer og gerne til næste dag.
Tag kagen ud af køleskabet 20 minutters tid før servering, og pak den ud af filmen og server den på et flot fad med en god kop stærk kaffe. Kagen vendes ud af formen, så bunden er opad. Hvis du ikke tager kagen ud af køleskabet lidt før servering, er den meget svær at skære i flotte skiver.
Holdbarhed og opbevaring
Kiksekagen skal opbevares på køl, og den kan sagens holde sig i op til 5-6 dages tid.
Inspiration
Du kan finde flere opskrifter på kiksekage på nettet - lige denne opskrift er fra et Femina opskriftshæfte. Hvis du køber Biscas firkantede vaniljekiks, så er der også en opskrift på pakken.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar