tirsdag den 24. november 2015

Appelsin sandkage

God gammeldags saftig og smagfuld appelsin sandkage                                                                                           På denne tid af året kan man købe de mest fantastiske appelsiner. Jeg er helt vild med søde saftige appelsiner, så selvfølgelig skal jeg også bage en kage med appelsin.                                                                                                    Det blev til denne gammeldags klassiker af en appelsin sandkage. Kagen overhældes med appelsinsaft efter den er bagt, og derfor er den ekstra saftig, og smager virkelig meget af appelsin. 

Sværhedsgrad
Let 

Tidsforbrug 
Omkring 40 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid. 

Det skal du bruge til én kage
150 g smør 
150 g sukker
2 æg 
150 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
1 usprøjtet/økologisk appelsin 

Glasur
50 g flormelis
Nogle spsk kogende vand 
Evt. gul konditorfarve  

Bages i
Kagen bages i en randform på 20 cm. eller i en anden form. 

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme. 
Pisk smør og sukker sammen. Hvis smørret er køleskabskoldt, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad. 
Pisk et æg i ad gangen. 
Riv appelsinen fint, og pisk skallerne i dejen. (Gem appelsinen i køleskabet til senere). 
Fra nu af bruges en røreske. 
I en anden skål blandes hvedemel og bagepulver. 
Rør nu skiftevis hvedemel og mælken i dejen.
Smør randformen og drys den med hvedemel. 

Hæld dejen i formen og glat den jævnt ud. 
Bag kagen i midten af ovnen i 30 minutter. 
Lad kagen køle af i 10 minutters tid i formen, før du vender den ud på dit serveringsfad. 
Pres nu saften fra appelsinen og hæld den over kagen. 

Når kagen er helt afkølet, rører du flormelis, vand og eventuel konditorfarve sammen. 
Hæld nu glasuren på kagens top, og lad den glide ned langs siderne. 

Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal (når den er afkølet) opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. 
Kagen kan holde sig i op til 3 dage. 

Inspiration 
Opskriften er fra Familie Journalens folder "Kaffebord i haven", jeg har dog halveret brugen af ingredienser og tilføjet mælk. 








2 kommentarer:

Belganet sagde ...

Hejsa...... Hvor meget mælk skal der i dejen?
Mh Dorte

Mulle sagde ...

Hov, det har jeg sørme glemt, at skrive. Der skal 1 1/4 dl mælk i.
Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage