Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur
Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der den med nougatfyld, og begge dele smager herligt. Men når jeg har bagt de varianter nogle gange, så får jeg lyst til at prøve noget nyt.
Jeg har prøvet, at bage hindbær-kransekage (mums, det var godt), og dette Nytår kunne jeg heller ikke bare holde mig til det traditionelle. Det blev derfor til Choko-orange kransekage, og resultatet blev rigtig godt. Den friske smag står virkelig godt til al det søde.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
45-60 minutters tilberedningstid, 30 minutters hviletid og 10-12 minutters bagetid.
Det skal du bruge til ca. 30 stk. på ca. 5 cm:
500 g marcipan (eller Kranse XX)
125 g flormelis
Skal fra 1 ikke-sprøjtet appelsin (fintrevet)
3/4-1 æggehvide
25 g finthakket mørk chokolade
Ekstra flormelis til bordet.
Glasur:
100 g flormelis
Nogle spsk. kakaopulver (tror jeg brugte ca. 3 - prøv dig frem)
Nogle spsk kogende vand
ca. 2 spsk. kandiseret appelsinskal til at sætte på toppen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 210 grader almindelig over- og undervarme.
Skær marcipanen i små firkanter og kom det i en skål med flormelis og den fintrevet appelsinskal.
Ælt det sammen ved at hæld lidt æggehvide i ad gangen.
Brug en spiseske til at hælde æggehviden i dejen lidt ad gangen, ellers risikerer du at hælde hele hviden i, da den er svær at skille, også selv om den piskes lidt.
Dejen må ikke være for tør, så den sprækker, men den må heller ikke være klistret.
Læg dejen på køl i ca. 30 minutters tid.
Tril dejen i pølser (ca. 2 cm i diameter) på et flormelis drysset bord.
Pres pølserne flade eventuelt med en kagerulle, og drys chokolade i midten, rul så pølserne sammen om chokoladen.
Skær pølserne i skiver på ca. 5 cm.
Form stykkerne til små trekantstoppe (du kan også lade dem være runde), og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De kan sagens alle være på bagepladen, for de hæver ikke.
Bag kagerne øverst i ovnen i 10-12 minutter, til de har fået en let gylden farve på toppen. Sæt en bageplade i ovnen under bagepladen med kagerne, så de ikke får for meget i bunden.
Lad kagerne afkøle på bagepladen.
Bland ingredienserne til glasuren og sprøjt den på kagerne (brug f.eks. en frostpose, hvor du klipper et lille hul). Efter hver kage har fået glasur, lægger du et stykke kandiseret appelsinskal på toppen.
Holdbarhed og opbevaring:
De afkølet kransekager kan holde sig i flere dage i køleskabet. Du kan også fryse dem ned (også med glasuren). Når du skal bruge kransekagerne, tager du dem op ad fryseren 4-5 timer før de skal spises.
Tips!
Efterfølgende har jeg tænkt, at chokoladen sagens kunne være æltet ind i dejen med de øvrige ingredienser. Det er lettere, men så kan chokoladen ses uden på.
Hvis du vil se en opskrift på kransekage med nougat, så se: her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/kransekage-med-nougat.html
Hvis du vil se opskriften på hindbær kransekage, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/12/hindbr-kransekage.html
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne ide og opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar