fredag den 18. december 2015

Fondant snemænd med halstørklæde

Leder du efter inspiration til fondant snemænd så kig her!

Min gode veninde Annette forærede mig på et tidspunkt en silikoneform formet som en ridderborg. Formen er perfekt til at bage diverse kager til højtider med børn f.eks. ridderborge, prinsesseborge eller som en sommerkage, hvor det er et "sandslot" placeret på lynstegt kokos og med fondant muslingeskaller.

Da der var juleafslutning i min store søns fodboldklub, fik jeg den ide, at bage snemændenes borg. Snemændene blev ganske fine, og derfor synes jeg, at de skal på bloggen - måske nogen vil blive inspireret.

Hvis du ikke har en borg, så kan du samle en ud af kageklodser, som samles med glasur.


Sådan samlede jeg snemændene
Snemændene er simpelthen lavet af 2 kugler hvid fondant samlet med lim. Ansigtet er tegnet med sort konfektfarve og næsen er en orange krymmel. Halstørklæderne er grøn og rød fondant, rullet tyndt ud i rangtankler, og snittet lidt i enderne for at skabe frynser. Så lagde jeg forsigtigt halstorklædet omkring snemændene.

Sådan en snemand kunne også stå oven på en cupcake med hvid "sne-frosting".

Sneglasur
Den glasur, som er på kagen er meget tynd, og jeg har med det samme drysset sigtet flormelis på den. Kagen står desuden på en tyndt lag kokos.


Opskriften på vanilje sandkagen finder du her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/10/mormor-sandkage-med-vaniljeglasur.html


Gik kagen glasur på lidt ad gangen, så den ikke når at blive fast, før du drysser sigtet flormelis på.


Flagene er farvet papir trekanter sat på tandstikker med tape.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage