fredag den 18. januar 2013

Chokoladelagkage med bountycreme

Til min fødselsdag bagte jeg denne gode chokoladelagkage med hjemmelavede chokoladebunden og 2 slags creme med chokolade og kokos. Det er ikke en voldsom chokoladebombe, men dog stadig med god chokoladesmag, og bountycremen giver en god kokossmag. Hvis du bager og samler lagkagen, før den skal spises, så er den bedst.


Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 40 minutters tid.
Det tager omkring 1 time at bage lagkagebundene, ca. 30 minutter at tilberede dejen, som skal bage bages i 30 minutter.
Det tager ca. 2x10 minutter at blande chokoladecremen og bountycremen.
Det tager ca. 20 minutter at samle lagkagen.

Sværhedsgrad:
Middel svær.

Det skal du bruge til 2 mellemtykke bunde eller 3 tynde:
3 æg
2 dl sukker
2½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g mørk chokolade
3 spsk vand
Lidt smør og rasp eller kokosmel til formen

Det skal du bruge til chokoladecremen:
½ l. piskefløde
50 g mørk chokolade
(gem en firkant af chokoladen, som du kan hakke fint og bruge som pynt).

Det skal du bruge til bountycremen:
3 bærger pasteuriserede æggehvider
1 dl sukker
1 1/4 dl piskefløde
2 blade husblas
100 g kokosmel
½ tsk vaniliesukker

Sådan gør du med lagkagebundene
Tænd ovnen på 180 grader.
Knæk chokoladen i små stykker, og smelt den over et vand bad.
Pisk æg og sukker luftigt og lyst med en elpisker. Du skal piske længe, i hvert fald 5 minutter.
Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt det ned i æggemassen.
Vend forsigtigt melet i æggemassen.
Hæld chokoladen i og vend forsigtigt dejen til chokoladen er udrørt.
Hæld 3 spsk vand i dejen og rør igen forsigtigt.
Smør en springform og drys en lille smule raps på.
Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30 minutter.
Stik i dejen og se om der hænger dej ved. Hvis der gør det, så skal den have mere tid.
Lad dejen køle i 5 minutters tid, før du tager ringen af formen, og lad den køle helt før du fjerner bunden.
Imens kagen køler, så kan du tilberede cremen.

Sådan gør du med chokoladecremen:
Smelt chokoladen over et vandbad.
Pisk piskefløden stiv og imens du pisker, hælder du chokoladen i.
Pisk til chokoladen er udrørt i flødeskummen.
Stil chokoladecremen koldt til den skal bruges.

Sådan gør du med bountycremen:
Pisk æggehviderne stive med elpiskeren, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Pisk piskefløden til skum i en anden skål.
Smelt husblassen som angivet på pakken
Bland nu æggehviderne og piskefløden sammen og hæld vaniliesukker og kokosmelet i.
Du skal ikke hælde hele husblassen i bountycremen på en gang, så risikerer du, at der kommer små husblas klumper i. Tag lidt af bountyblandingen og hæld i skålen med husblassen, gerne lidt ad gangen til omkring halvdelen af bountyblandingen er brugt, så hælder du det hele sammen. På den måde er du sikker på, at husblassen langsomt køles og ikke bliver til små "vingummier".
Stil cremen på køl til den skal bruges.
Cremen kan sagens tilberedes dagen før den skal bruges.

Sådan samler du lagkagen:
Læg en bund på lagkagefadet. Den nederste bund, skal vende med bunden ned mod fadet.
Fordel fyldet på lagkagebunden og læg en ny over.
Skift mellem bountycreme og chokoladecreme.
Slut med chokoladecremen.
Den sidst lagkagebund som lægges skal lægges med bunden opad.
Hak eventuelt et lille stykke chokolade fint og drys det over det øverste lag chokoladecreme.

Tips!
Det er vigtigt, at du husker de 3 spsk vand, når du tilbereder dejen til lagkagebundene. Hvis du glemmer det, så er det overvejende sandsynligt, at bundene vil falde sammen, når de bages.

Det er svært at skære lagkagebundene
Du kan stille lagkagebundene på køl, og vente med at skære ud - de er lettere at skære, når de er kolde. Hvis du helst vil undgå, at skærer bundene ud, så kan du bage dem over 2-3 omgange - men det tager tid.
Da jeg skulle skære den ene lagkagebund, skar jeg skævt, så den var ikke til at redde. Jeg fik altså "kun" 3 mellemtykke lagkagebunde (selv om jeg havde lavet dobbelt potion, for at få 4). Men den som ikke kunne bruges er nu kommet en tur i fryseren, og venter til en dag, hvor jeg kan bruge den til en romkugledej.

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder. Så vent med at smør det sidste øverste lag chokoladecreme på kagen til lige før den skal servers, for så kan du pakke kagen i en pose i køleskabet uden at tykke ned på det øverste fyld.
Kagen kan holde sig i 3 dage på køl.

Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage